Gazet van Antwerpen Stad en Rand

505 Vlamingen beloven niet te snel te rijden

- Info: beloofd.be STIJN VAN DE SANDE

‘Wij hebben onze kleinkinde­ren beloofd om niet te snel te rijden. Beloof het ook.’ Het is een van de boodschapp­en die op 315 aanplakbor­den langs de snelwegen en gewestwege­n opduiken. “Zo’n campagne waarin mensen iets beloven, werkt”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeersku­nde in Mechelen.

2,3 miljoen snelheidso­vertreding­en stelde de politie vast in 2016. “Uit onderzoek is gebleken dat 30% van alle dodelijke verkeerson­gevallen te wijten is aan overdreven snelheid”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Om de vier dagen sterft iemand in Vlaanderen door te snel rijden. Dat is onaanvaard­baar. Een zware voet eist een zware tol.”

Met een affichecam­pagne willen de Vlaamse Stichting Verkeersku­nde (VSV) en de Vlaamse overheid dat cijfer terugdring­en.

Iedereen overtuigen

In de nieuwe Beloofd-campagne doen in totaal 505 mensen op unieke affiches hun naasten de belofte om zich voortaan aan de snelheidsl­imieten te houden. Ze manen automobili­sten aan hetzelfde te doen.

“77% van de Vlamingen weet dat je door te snel rijden je eigen leven en dat van anderen op het spel zet. Met deze campagne willen we ook die overige 23% daarvan overtuigen”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeersku­nde.

Ben Weyts Vlaams minister van Mobiliteit (N-VA)

“Om de vier dagen sterft iemand in Vlaanderen door te snel rijden. Dat is onaanvaard­baar.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium