Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VIJF ULTRALOPEN

Wanneer een marathon geen uitdaging meer is

- (rvre)

Marathon des Sables

Zesdaagse ultraloop van 254 km in de woestijn van Zuid-Marokko. De deelnemers lopen in extreme temperatur­en, op het Saharazand en dragen heel de week hun benodigdhe­den op de rug.

Barkley Marathons

60 urenloop van 130 km in Head State Park, Tenessee. Het volledige parcours is off-trail en er is geen pad aangeduid. Elke editie telt maximum veertig geselectee­rde deelnemers. Sinds 1986 haalden slechts vijftien lopers de finish in minder dan zestig uur.

Ultra Trail Mont Blanc

Parcours van 170 km met 9.600 meter hoogtevers­chil, af te leggen in 46 uur. De trail rond de Mont Blanc loopt door Frankrijk, Zwitserlan­d en Italië. Om te kunnen deelnemen moeten lopers eerst punten verzamelen door deel te nemen aan andere trails over heel de wereld, verdeeld over maximaal drie wedstrijde­n en volbracht in de laatste twee jaar. Daarna volgt een loting.

The Jungle Marathon

Parcours van 254 km dwars door het Amazonewou­d in Brazilië. Af te leggen in acht dagen. CNN riep de wedstrijd uit tot ’s werelds zwaarste uithouding­srace. Deelnemers trotseren hitte, moerassen en rivieren en gevaarlijk­e dieren.

Berghaus Dragon’s Back Race

Trail van 315 km met een tijdslimie­t van 5 dagen door de bergruggen van Wales. De lopers moeten 15.665 hoogtemete­rs overwinnen op ruig terrein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium