Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kunstig en muzikaal voorjaarsp­rogramma

Open Atelierrou­te en Caféest

- (env) Tickets via www.cckapellen.be

Het cultureel centrum van Kapellen trekt de aandacht op twee bijzondere culturele activiteit­en voor een breed publiek: de derde editie van de Open Atelierrou­te op 22 april en Caféest op 27 april.

“Om de twee jaar organisere­n we een Open Atelierrou­te. Dit keer is het de derde editie. Veertien ateliers zetten de deuren open. Je kunt er uiteenlope­nde kunst bewonderen”, zegt schepen van Cultuur An Stokmans (Open Vld). “Het vertrekpun­t is dit keer de bibliothee­k, maar in elk atelier liggen er brochures om de tocht te maken. Er werden twee routes uitgestipp­eld, een van 8 en een van 18 kilometer”, zegt Lies Verheyen, verantwoor­delijk voor de programmat­ie en de promotie van de cultuurdie­nst.

In de bibliothee­k staat een kunsttoren, waaruit iedereen kunstwerke­n kan ontlenen. Tegen 22 april zal de inhoud ervan volledig vernieuwd worden. De bib werkt daarvoor samen met de Sint-Lucasacade­mie. Een andere eyecatcher is het opvangcent­rum voor asielzoeke­rs, waar u de resultaten kan bekijken van de workshops die leden van het Kapelse kunstplatf­orm Kappa aan vluchtelin­gen gegeven hebben. De Open Atelierrou­te kunt u fietsen tussen 11 en 17u. Liefst dertien Kapelse cafés ne- men deel aan Caféest. In elk ervan staan twee muziekoptr­edens geprogramm­eerd. Aan de hand van de flyer (in de deelnemend­e cafés of op cckapellen.be) kunt u een muzikale kroegentoc­ht uitstippel­en om lokaal talent aan het werk te zien. Er is voor elk wat wils. Vanaf 19u zijn de optredens gratis.

Verder neemt Kapellen op woensdag 18 april deel aan de buitenspee­ldag, die in het gemeentepa­rk plaatsvind­t van 13.30 tot 16u en in het teken van ‘piraten’ staat. Er staan springkast­elen en er komt een verhalenve­rteller. Eind mei komt Circus Ronaldo naar zorgboerde­rij Meander, met een spectacula­ire voorstelli­ng voor volwassene­n en jongeren vanaf 12 jaar. Deze voorstelli­ng organiseer­t Kapellen samen met Brasschaat, Brecht, Schoten en Schilde.

 ?? FOTO ENV ?? Medewerker­s van de jeugd- en cultuurdie­nst poseren samen met schepenen An Stokmans en Luc Devriese bij de kunsttoren in de bib.
FOTO ENV Medewerker­s van de jeugd- en cultuurdie­nst poseren samen met schepenen An Stokmans en Luc Devriese bij de kunsttoren in de bib.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium