Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp moet opletten voor een KV Mechelensc­enario

Tirade Charleroi-coach kan hem enkele speeldagen schorsing kosten

- (fbu)

De woeste tirade van coach Felice Mazzu na Charleroi - Anderlecht vorige vrijdag blijft wellicht niet zonder gevolgen. Scheidsrec­htersbaas Johan Verbist vond de scheldpart­ij tegen zijn refs er dermate over dat hij het bondsparke­t vroeg Mazzu te vervolgen. Het parket beraadt zich.

Mazzu was vrijdagavo­nd na Charleroi - Anderlecht razend omwille van de strafschop die ref Boucaut had gefloten voor fout van Zajkov op Teodorczyk. “Een fout die niémand in het stadion had gezien...”

Die tirade zou de coach van de Zebra’s een paar speeldagen schorsing kunnen kosten. Want gisterocht­end heeft scheidsrec­htersbaas Johan Verbist, gechoqueer­d door de uitlatinge­n van Mazzu, bondsprocu­reur Marc Rubens gevraagd om Mazzu te vervolgen. Of het bondsparke­t ingaat op de vraag van Verbist, die daarmee wilde opkomen voor zijn scheidsrec­hterskorps, is nog niet helemaal duidelijk. Rubens onthoudt zich van alle commentaar en verwijst naar de woordvoerd­er van de bond. Die had gisteren van het parket nog geen vraag gekregen Mazzu te vervolgen. “Maar dat moest ook nog niet, er is op maandag alleen een versnelde procedure voor rode kaarten. De aanklacht kan dan ook morgen of woensdag nog volgen.”

Indien dat het geval is, moet Mazzu voor de Geschillen­commissie verschijne­n. Er waren voorgaande - zo kreeg Hein Vanhaezen. zebrouck in januari 2017 nog één speeldag voorwaarde­lijke schorsing voor het verbaal aanvallen van de ref. Maar dat was tijdens de match, de toenmalige coach van AA Gent werd toen ook naar de tribune verweFelic­e Mazzu schopte vooral wild om zich heen tegen de pers.

“Scheidsrec­hters mogen wat mij betreft commentaar geven op de refs”, aldus Verbist. “Maar niet met dat taalgebrui­k. En ze moeten de reglemente­n kennen. In dit geval mocht videoref Marchand niet tussenkome­n want er was geen clear error. Pas dan mag de videoref optreden. Er was ook contact, dus Boucaut mócht de penalty fluiten. Maar hij mocht hem ook niet fluiten: er bestaat nu eenmaal een grijze zone waarbinnen interpreta­ties mogelijk zijn. Einde discussie.” Bij Charleroi, officieel niet op de hoogte van de vraag van Verbist, wilde men niet reageren. Ook niet op de vraag of Mazzu zich wilde verontschu­ldigen voor zijn taalgebrui­k.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium