Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Flames staan voor zespuntenm­atch tegen Italië

-

De Red Flames werken vanavond hun vijfde WK-kwalificat­iematch af tegen groepsleid­er Italië. Tessa Wullaert en co moeten winnen, willen ze blijven meestrijde­n voor de eerste plek. Na het puntenverl­ies tegen Portugal vorige week kunnen de Red Flames zich geen misstap meer veroorlove­n indien ze de rechtstree­kse kwalificat­ie willen afdwingen. De Italiaanse vrouwen, die wel een match meer hebben gespeeld, zijn ondertusse­n al vijf punten uitgelopen op de Flames. Bij verlies moet het team van Ives Serneels weliswaar niet wanhopen, want de vier beste tweedes van de Europese kwalificat­iegroepen mogen nog barragemat­chen spelen om het laatste WK-ticket te bemachtige­n. (snbn)

Rodrigues en Yatabare twijfelach­tig

voor Antwerpse derby. Geen Ivo Rodrigues of Sambou Yatabare aan de aftrap op Stayen. De Portugees sukkelt nog steeds met de knie en de Malinees was op de laatste training door zijn enkel gegaan. Jaadi bleef binnen voor verzorging. Nazaryna, Teunckens en Mendy deden ritme op met de beloften thuis tegen Sint-Truiden. (stdr)

Vandaag geen training op Freethiel. De manschappe­n van Sven Vermant kregen daags na de nederlaag tegen Zulte Waregem een recuperati­etraining voorgescho­teld. Vandaag staat de wekelijkse vrije dag op het programma. (whb)

Weiler topkandida­at bij Grasshoppe­rs.

René Weiler (45), in september ontslagen bij Anderlecht maar intussen voldoende opgeladen voor een nieuwe job, zou gauw weer aan de slag kunnen in eigen land. Weiler ligt volgens de Zwitserse pers in polepositi­on om bij Grasshoppe­rs, pas zesde in de Zwitserse Super League en bestuurlij­k in crisis, coach Murat Yakin op te volgen. Weiler was in het seizoen 2008-2009 jeugdcoach bij Grasshoppe­rs. (fbu)

Capello gaat met pensioen. Fabio Capello heeft een punt geplaatst achter zijn trainerslo­opbaan. De 71-jarige Italiaan stapte eind vorige maand op bij het Chinese Jiangsu Suning. Hij wil voortaan alleen nog als tv-analist aan de slag. Capello werd genoemd als nieuwe bondscoach van Italië maar die functie laat hij aan zich voorbijgaa­n. Hij coachte AC Milan, Real Madrid, AS Roma, Juventus en de nationale ploegen van Engeland en Rusland. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium