Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waarom het wel lukt

-

Drie goals in 50 procent van de matchen

Wie zaterdag de eerste helft tegen stadsrivaa­l United gezien heeft, weet het: aanvallend is Man City outstandin­g. Met David Silva als uitblinker creëerde het kans na kans en had het 5-0 kunnen zijn. Het ontbrak City aan efficiënti­e, maar ploeg van coach Guardiola blijft een doelpunten­machine. Ze heeft vanavond minstens drie goals nodig om Liverpool uit te schakelen, maar of dat zó een groot probleem is? In de helft van hun matchen (25 van de 50) scoorden de Citizens drie keer of meer. Twaalf keer scoorden ze zelfs vier keer of meer. Liverpool weet er alles van. In september verloor het al met 5-0 in het Etihad.

Nu mét topschutte­r Agüero

Een enorme opsteker voor City: Sergio Agüero, die de heenmatch miste door een knieblessu­re, is weer van de partij. Tegen United kreeg de Argentijn al een kwartier en viel hij gretig in. Scheidsrec­hter Atkinson onthield hem een terechte penalty en De Gea hield hem met een wereldsave van een goal. In een normale situatie zou Guardiola hem nog rust gunnen, maar de kans is groot dat Agüero vanavond start. Hij is en blijft de topschutte­r, met 30 goals in 38 duels. De opgelegde kansen die Sterling tegen United liet liggen, zie je Agüero niet te vaak missen.

De Bruyne fris(ser) aan de aftrap

Guardiola zou tegen United enkele sleutelspe­lers rust gunnen, maar uiteindeli­jk zat er maar eentje op de bank: Kevin De Bruyne. Het zegt alles over het belang van de Belg - hij had maar eens moeten uitvallen, het was een ramp geweest. Een wat frissere De Bruyne moet City vanavond - gezien zijn status - op sleeptouw nemen. Doorgaans is hij in de topaffiche­s ook op de afspraak. Hij was dit seizoen man van de match tegen Man U, Liverpool, Tottenham, Arsenal én Chelsea. Twee jaar geleden loodste hij City al met twee goals voorbij PSG naar de halve finales.