Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weiger om de handdoek nu al te gooien”

Senne Van Dooren en Berchem kunnen degradatie bijna niet meer ontlopen

- KRISTOF SOMERS

Na de pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Hamme staat Berchem met anderhalf been in tweede amateurkla­sse. Geel-zwart volgt nu opnieuw op zes punten van een veilige plaats in het klassement en met het moeilijke programma dat nog rest, wordt het behoud zo goed als onmogelijk. Toch wil Senne Van Dooren tot het einde blijven vechten.

“Natuurlijk is dit een zware klap voor de hele ploeg”, zegt de 20-jarige verdediger. “Hamme is een rechtstree­kse concurrent in onze strijd tegen de degradatie en dus hadden we op meer gehoopt. Het spijtige is dat we zoals wel vaker dit seizoen op voorsprong kunnen komen, maar het dan net niet mee zit. Bij de vrije trap van Roy

(Mauro, red.) bijvoorbee­ld. Ook kort voor de rust waren we nog enkele keren dicht bij een doelpunt. Van die kansjes hadden we er toch minstens één of twee moeten kunnen verzilvere­n om de drie punten thuis te houden. Nu kon Hamme op voorsprong komen, terwijl wij eigenlijk nauwelijks iets weggaven”, stelt Van Dooren. “Door de schorsing van Thomas Vande Velde kreeg ik Matti Van Minnebrugg­en naast mij centraal in de verdedigin­g. Ik vond dat die samenwerki­ng uitstekend verliep. Toch zijn we op een tegenaanva­l gelopen. Aan die 0-1 gingen twee kopduels vooraf die we verloren. Vervolgens sneed die flankspele­r naar binnen en schoot hij net voor ik hem probeerde af te stoppen keihard op doel. Het is een probleem waar we dit seizoen te vaak mee geconfront­eerd zijn: tegenstand­ers hebben tegen ons vaak maar een halve kans nodig om te scoren.”

Dessel en Lommel Door de nederlaag is de kloof

met Hamme opgelopen tot vier punten. Virton en Dender staan na hun overwinnin­gen tegen elkaar nog twee puntjes hoger. Op drie wedstrijde­n van het einde betekent dat een schier onmogelijk­e opdracht voor Berchem.

“Het wordt zeker moeilijk, maar we mogen niet de handdoek nog niet gooien”, vertelt Van Dooren. “Zolang we mathematis­ch nog niet zijn uitgeschak­eld voor die eindronde, blijf ik ervoor gaan. Met verplaatsi­ngen naar Deinze en Lommel krijgen we geen gemakkelij­ke wedstrijde­n voorgescho­teld, maar net tegen die twee ploegen pakten we voor eigen volk wel telkens een punt.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Senne Van Dooren (links) zit Jamaïque Vandamme van VW Hamme op de hielen. Berchem liep tegen de Waaslander­s tegen een heel pijnlijke nederlaag aan.
FOTO TOM GOYVAERTS Senne Van Dooren (links) zit Jamaïque Vandamme van VW Hamme op de hielen. Berchem liep tegen de Waaslander­s tegen een heel pijnlijke nederlaag aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium