Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop me nog enkele keren te kunnen tonen”

Reservedoe­lman Jelte Schrauwen trekt na seizoen naar Nijlen

-

Na de 2-0 zege tegen Hasselt blijft City Pirates mooi op koers voor de top vijf. Kleine domper op de vreugde was het uitvallen van doelman Stefan Roef, die met een knieblessu­re naar de kant moest. Zo kon reservegoa­lie Jelte Schrauwen, die al twee seizoenen de Merksemse bank warm houdt, eindelijk zijn debuut maken voor City Pirates.

“Ja, ik had toch wat zenuwen toen ik aan de rust mocht invallen”, geeft Schrauwen toe. “Na twee seizoenen in Merksem was dit de eerste keer met de eerste ploeg. Dat blijft toch speciaal, niet te vergelijke­n met een match bij de beloften. Maar goed, de kop is er nu af. Hopelijk krijg ik de komende weken nog enkele kansen om me te tonen, dit smaakte naar meer.”

Voor een plek volgend seizoen moet Schrauwen zich in elk geval niet meer bewijzen, de goalie verkast naar derde amateurkla­sser Nijlen. “Op mijn 21ste wil ik voortaan spelen. Oké, ook in Nijlen zal ik moeten knokken voor mijn plaats, maar het zal toch makkelijke­r zijn. Stefan Roef is een van de beste doelmannen in de reeks. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit. Als Roef zou vertrokken zijn, was ik zeker gebleven, want ik ben hier best graag. Misschien keer ik zelfs ooit nog wel eens terug. Maar op dit moment moet ik gewoon spelen. Ik heb hier nu twee seizoenen op de bank gezeten en altijd gehoopt om mijn kans te krijgen, alleen is die nooit gekomen. En ik kan dat best begrijpen: Roef zou ik niet uit de goal hebben gespeeld. Daarom moest ik weg bij deze mooie club.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium