Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Achter de schermen al druk bezig met huiswerk voor volgend seizoen”

Coach Gino Swaegers ziet toekomstig­e ploeg degraderen

-

Het doek is definitief gevallen voor SintLenaar­ts. Na de 2-0 nederlaag bij Hoogstrate­n is de degradatie nu ook mathematis­ch een feit. Na een jaartje tweede amateurkla­sse speelt de Eesterploe­g volgend seizoen opnieuw in derde amateurkla­sse. Toekomstig coach Gino Swaegers wacht komend seizoen de zware taak om de ploeg weer op de rails te krijgen. Toch blijft hij strijdvaar­dig. “Ik heb de match zaterdagav­ond gezien, de eerste helft vond ik best goed.”

“In die eerste helft was de beste kans zelfs voor Sint-Lenaarts”, zegt Swaegers. “Het schot van Jess Daas vloog alleen tegen de paal in plaats van in doel. Maar ik geef toe, na de rust was het heel zwak. Hoogstrate­n kon toen het verschil maken en won verdiend. Dat is volgens mij meteen het grote probleem van Sint-Lenaarts: als de wedstrijd echt openbreekt, schiet de ploeg telkens tekort. Na een uur zakt het team in elkaar. Dat kan natuurlijk eens ge- beuren, maar als het je elke week opnieuw overkomt, moet je gewoon toegeven dat er een gebrek aan kwaliteit is. Aan de mentalitei­t en de inzet ligt het zeker niet, je ziet dat alle spelers er nog volop voor strijden.”

Na een seizoen waarin Sint-Lenaarts na 27 matchen slechts vier keer wist te winnen, beseft Swaegers dat hem volgend seizoen geen makkelijke opdracht wacht om de ploeg opnieuw op de rails te krijgen. Ook al speelt geel-groen volgend seizoen dan een reeksje lager. “We moeten weer iets opbouwen, dat beseffen we. Dat zal tijd vragen, maar daar dient de voorbereid­ing voor. We zullen in derde amateurkla­sse heel voorzichti­g starten. Achter de schermen is het werk al een tijdje bezig. Zeven spelers vertrekken na dit seizoen, maar dat hebben we grotendeel­s al opgevangen. Samen met trainers Guy Vercautere­n en Karel Van Hooydonck werken we verder aan een mooiere toekomst”, aldus Swaegers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium