Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelijkspel dat aanvoelt als een halve zege”

Olivier Somers erg blij na laat punt tegen WoluweZave­ntem

-

Voor de vierde week op rij bleef Ternesse ongeslagen. Op de valreep sleepte het thuis tegen WoluweZave­ntem een 2-2 gelijkspel uit de brand. Meteen een gouden punt in de strijd tegen de degradatie voor de Wommelgemn­aren. Dat beseft ook Olivier Somers als geen ander. “Tegen een zeer sterke tegenstand­er voelt dit gelijkspel aan als een halve zege”, zegt de aanvoerder.

“Als je in de laatste minuut toch nog voor een punt kunt zorgen, geeft dat een boost”, zegt Somers. “We zijn nu al vier matchen op rij ongeslagen, dat geeft vertrouwen. We zijn goed op weg naar de redding, maar het zal knokken blijven. Tegen Kampenhout zal het opnieuw van moeten zijn. Na hun zege in Eendracht Termien staan de Vlaams-Brabanders slecht twee punten achter ons. Als we daar kunnen winnen, zouden we een ferme stap richting behoud zetten. Bovendien hebben we alles nog altijd in eigen handen, dat geeft toch vertrouwen. Het loopt de laatste tijd gewoon ook almaar beter. De inbreng van Jimmy (De Keyser, interim-coach,

red.) valt niet te onderschat­ten. Hij maakte van ons weer een hechte ploeg, maakte iedereen weer belangrijk en geeft de taken duidelijk mee. Ook zijn wedstrijdb­esprekinge­n zijn erg goed. Dat allemaal zorgt ervoor dat hij veel respect krijgt van de groep.” Alles lijkt dus op wieltjes te lopen bij Ternesse, al is Somers toch ook niet blind voor het grote probleem waar de Wommelgemn­aren al het hele seizoen mee kampen: de nul houden achterin. Ook tegen Woluwe-Zaventem gaf geel-blauw voor rust opnieuw twee doelpunten weg.

Somers: “Dat blijft inderdaad moeilijk voor ons. Vorig seizoen was dat eigenlijk ook al het geval, maar toen scoorden we natuurlijk ook erg vlot. Het is opvallend, maar om er nu meteen een oorzaak te kunnen opplakken waarom het misloopt, dat vind ik moeilijk. Het is wel een feit dat in deze reeks elk klein foutje meteen wordt afgestraft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium