Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch zijn de tegenstrev­ers nu sterker”

Roy Van Aken won dit seizoen al vier van de vijf wedstrijde­n

- (af)

Mede door het mooie weer lokte de derde manche van de Topcompeti­tie veel volk naar het circuit in Ranst. En de toeschouwe­rs kregen waar voor hun geld. Na enkele spannende finales kwamen er enkele verrassend­e winnaars uit de bus.

In de 19+-klasse ging de zege opnieuw naar Roy Van Aken uit Westmalle. De crosser van het Desselse BMX 2000 won nu al vier van de vijf nationale wedstrijde­n.

“Zondag ging het nochtans niet echt vlot, maar toch won ik opnieuw”, vertelt Van Aken. “In Gent moest ik mij tevredenst­ellen met de tweede plaats, maar in de andere manches van de Topcompeti­tie en de Flanders Series ging ik telkens met de zege aan de haal. Uiteraard ben ik voorlopig best tevreden met mijn resultaten. Vorig seizoen won ik bijna alle wedstrijde­n, maar nu zijn de tegenstrev­ers sterker geworden. Enkele jongens zijn van de juniores en de elites overgestap­t naar mijn reeks, waardoor het knap lastig geworden is om te winnen. Gelukkig heb ik tijdens de winter zelf ook een tandje bijgestoke­n. Mijn ambities liggen vooral op de nationale wedstrijde­n, maar volgend weekend ga ik ook deelnemen aan de manches van de European Cup in Zolder. Dat is dan wel vooral om mij te amuseren.”

Bij de elites boekte Ruben Gommers geen derde zege op rij. Hij moest in Ranst Pieter Leroi en Michael Bogaerts laten voorgaan.

Bij de vrouwen versloeg Bo Van Tiggel uit Wuustwezel de Antwerpse Marthe Goossens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium