Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Combinatie met nationale ploeg was niet langer haalbaar”

Coach Philippe Goldberg gaat voortaan fulltime aan de slag bij Braxgata

-

Braxgata blijft verbazen. Nu ging het zelfs een punt wegkapen bij regerend landskampi­oen Dragons. De jongens uit Boom bleven in Brasschaat voor de negende keer op rij ongeslagen en zijn zo opgerukt naar de zesde plaats. Coach Philippe Goldberg is dan ook een tevreden man en besliste daarom vorige week om zijn contract bij Braxgata voor drie jaar te verlengen. Hij stopt daarvoor zelfs als assistent-coach van de Red Lions. Bij Braxgata zal hij voortaan ook de vrouwenplo­eg onder zijn hoede krijgen.

“Ik wilde de combinatie club-nationale ploeg vermijden”, zegt Goldberg. “Dat was niet meer te combineren met mijn privéleven. Daarom koos ik volledig voor Braxgata. Deze club levert prima werk. Ik zie er de juiste mentalitei­t en wil mee aan de verdere vooruitgan­g werken.”

Na het knappe gelijkspel bij Dragons heeft Braxgata er zowaar negen wedstrijde­n zonder nederlaag opzitten. “En toch denken we niet aan die play-offs. We hebben afgesproke­n de terugronde als een aparte competitie te bekijken en daarin bij de eerste vier te eindigen. Daar blijven we bij.”

Al was Goldberg uiteraard wel tevreden over de wedstrijd bij Dragons. “We moesten het stellen zonder onze twee Nieuw-Zeelanders. Zij nemen deel aan de Commonweal­th Games. Maar toch speelden we prima. Op een bepaald ogenblik hebben we zelfs kansen gehad om op 1-3 te komen. Maar de gelijkmake­r van Dragons was niet onverdiend. Het gelijkspel was volgens mij dan ook terecht”, zegt Goldberg, die de vrouwenplo­eg van Braxgata met 4-5 zag winnen in Brasschaat. De toekomstig­e ploeg van Goldberg staat daarmee stevig op de tweede plaats met drie punten achterstan­d op leider Gent en vijf punten meer dan het derde geklasseer­de Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium