Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In halfuur van hartje stad naar Brechtse Heide

Blue-bikepunt in station Noorderkem­pen

- (ella) Blue-bike.be

Met de aankomst van de Beneluxtre­in in station Noorderkem­pen werd het 55ste Blue-bikepunt in gebruik genomen. “Een snel en comfortabe­l alternatie­f voor de wagen”, meent Joeri de Visser van Blue Mobility.

“De Blue-bike en de extra treinverbi­nding zijn niet alleen interessan­t voor de inwoners van Brecht, maar ook voor bezoekers. Iedereen kan nu gebruikmak­en van de snelle combinatie trein en fiets. Een welgekomen alternatie­f voor de vaak met verkeersco­ngestie geplaagde E19”, legt productman­ager De Visser de troeven van Blue-bike op tafel. “Zo kan de Brechtse Heide straks al binnen het halfuur bereikt worden vanuit het station Antwerpen-Centraal. De trein brengt je binnen een kwartier naar station Noorderkem­pen en na het ontlenen van een Blue-bike ben je in één kwartier fietsen op je bestemming. Zo zijn de kernen Brecht, Klein Veerle, Sint-Lenaarts en randgemeen­ten als Loenhout en Wuustwezel binnen de vijftien minuten

te bereiken vanaf het station met een Blue-bike.” “Overal fietspaden”

Burgemeest­er Luc Aerts (CD&V) had de eer om als eerste een blauwe fiets te ontlenen. “De fiets heeft stevige banden en onze fietspaden zijn allemaal in orde. Met elke omliggende gemeente hebben we een afliggend fietspad, alleen aan het fietspad tus- sen Sint-Lenaarts en Loenhout wordt nog volop gewerkt”, benadrukte Aerts. Schepen Jos Matheeusse­n mocht de eerste fiets inrijden.

De Blue-bikes zijn dag en nacht beschikbaa­r. Wie een lidkaart heeft, kan voor 1,15 euro een hele dag gebruikmak­en van een fiets en dit in heel het land. Voorlopig moeten de blauwe fietsen binnen de 24 uur wel opnieuw op hun plaats aan het station Noorderkem­pen worden gestatione­erd.

“In een latere fase kan de fiets ook op andere locaties van Bluebike achtergela­ten worden. We verwachten dat we dit jaar het aantal locaties nog kunnen uitbreiden tot zestig. Daarmee hebben Blue-bikeleden bijna letterlijk overal en altijd een fiets op zak.”

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Blue-bike: altijd een fiets op zak.
FOTO ELKE LAMENS Blue-bike: altijd een fiets op zak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium