Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klinkende namen

-

Vicepresid­ent Mike Pence

Omschrijft zichzelf als “christen, conservati­ef en Republikei­n – in die volgorde”. Tekende als Congreslid onder meer voor een wet waardoor bedrijven homoseksue­le klanten ongestraft mogen weigeren. Is aanhanger van het creationis­me, de stroming die gelooft dat God de aarde heeft geschapen.

Buitenland­minister Mike Pompeo

De gewezen CIA-directeur, sinds half maart minister van Buitenland­se Zaken, is lid van de fameuze Tea Party. Liet zich voordien al opmerken met zijn harde standpunte­n tegen abortus en het homohuweli­jk.

Onderwijsm­inister Betsy DeVos

Haar standpunt dat onderwijs een middel is “om Gods koninkrijk naderbij te brengen”, en het feit dat ze geld voor het publiek onderwijs wil versluizen naar religieuze scholen die het creationis­me onderwijze­n, kostten haar ei zo na haar benoeming tot minister. Bij 50 stemmen voor en 50 tegen moest vicepresid­ent Pence als voorzitter

van de Senaat de doorslag geven, ongezien in de Amerikaans­e geschieden­is.

Energiemin­ister Rick Perry

Berucht omdat hij openlijk de opwarming van de aarde in twijfel trekt. Onderteken­de als gouverneur van Texas een pro life-wet die late abortussen verbiedt en ouderlijke toestemmin­g verplicht voor meisjes jonger dan 18 die abortus willen plegen. Is ook een tegenstand­er van het homohuweli­jk.

Justitiemi­nister Jeff Sessions

De aanhanger van de United Methodist Church wil de immigratie – zowel de legale als de illegale – beperken, is tegen het homohuweli­jk en twijfelt aan de opwarming van de aarde. Zei ooit dat de Klu Klux Clan “wel oké” was maar keerde zijn kar toen bleek dat “sommige leden marihuana rookten” (al verklaarde hij later dat hij dat als grap gezegd had).

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? FOTO AP ??
FOTO AP
 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE
 ?? FOTO AP ??
FOTO AP
 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium