Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze blind date zou nooit iets geworden zijn”

Lieve en Aljosja vinden de ware liefde bij elkaar

-

Met een paniekaanv­al op het vliegtuig: zo begon het huwelijk van Lieve en Aljosja in

Blind Getrouwd. Maar dat bleek geen voorteken, want vijf maanden later zijn ze nog altijd samen. “We hebben altijd gezegd: we blijven proberen, wat er ook gebeurt.”

“Ik denk dat wij het koppel waren bij wie de mensen de meeste twijfels hadden. Fiftyfifty, dachten ze wellicht.” Lieve Vanoversch­elde (28) slaat de nagel op de kop: haar huwelijk met Aljosja Van der Straeten (29) kon alle kanten uit. Twijfel was gegrond, zeker door de manier waarop de maatschapp­elijk werkster uit Brugge en de Gentse ambtenaar met elkaar omgingen.

De hele tijd zaten ze elkaar prikjes te geven. “Dat is gewoon onze manier van doen”, zegt Lieve. “Dat onnozel doen en plagen is niet omdat we bang waren om gekwetst te worden. We zijn gewoon zo.” Aljosja knikt: “We vinden het gewoon leuk elkaar op de toppen van de tenen te houden. Ik zou me zorgen maken als we die prikjes niet meer zouden uitdelen. Als ik ’s avonds zou thuiskomen en in de zetel zou ploffen, zonder mopje, dàn zou er iets mis zijn. Maar we voelen perfect aan wanneer we serieus met elkaar moeten omgaan en wanneer niet. Nooit hebben we van elkaar gedacht: Kom, doe eens normaal.”

Boven een schnitzel

Dat dit koppel niet meteen een flitsende start nam, geven ze allebei toe. “Ik had een ander type man in gedachten”, zegt Lieve. “Maar dat heeft me geen seconde tegengehou­den om er niet vol voor te gaan.”

Aljosja: “Ik vond Lieve meteen een knappe vrouw, maar niet de persoon die ik zelf zou kiezen. Zet ons samen voor een blind date, het zal heel gezellig zijn, maar aan het einde van de avond zouden we zeggen: ‘Allez, merci, het was plezant, maar het gaat niks worden.’ Dat is de kracht van Blind Getrouwd: je moet je best doen, want je bent getrouwd. We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we blijven proberen, wat er ook gebeurt.” Zo’n dalletje, daar zat Lieve in op de tweede dag van haar huwelijk. Toen ze met Aljosja het vliegtuig nam voor haar korte huwelijksr­eis, kreeg ze een paniekaanv­al. “Door de vermoeidhe­id, wellicht, en de eerste teleurstel­ling. Die tweede dag was een beetje ongemakkel­ijk. Aljosja lag naast me te slapen, ik zat aan het raam en kon niet weg. Ik dacht: ‘help!’”

Aljosja: “De cameraploe­g had in de gaten dat Lieve het moeilijk had. Ze hebben ons die avond alleen gelaten. Dat heeft ons deugd gedaan. Die avond, boven een schnitzel in een Duits restaurant in Malaga hebben we gezegd: We gaan ons vijf weken amuseren, daarna zien we wel.”

Later, toen Aljosja alleen naar een trouwfeest ging in de VS, smolt de twijfel weg. “Ik zat er fysiek en mentaal een beetje door, ik had rust nodig”, aldus Lieve.

Aljosja: “De dag voor ik vertrok, had Lieve last van zware migraine. Daarom heeft ze me ook niet naar de luchthaven gebracht. Dat werd verkeerd geïnterpre­teerd.”

Lieve: “Toen Aljosja weg was, ben ik wel in ons appartemen­t blijven wonen, ik wou het experiment niet verlaten. En de rust deed me goed. Ik stelde ook vast dat ik Aljosja wel miste. Dan werd ik ’s nachts wakker en dacht ik: Tiens, ik lig op zijn kant, meestal rol ik gewoon tegen hem aan. Toen Aljosja terug was, viel er een last van me af.”

Aljosja: “In ons hoofd hebben we toen beslist het te blijven proberen.”

Samenwonen

Zolang hun beslissing­smoment niet was uitgezonde­n, moesten Lieve en Aljosja zich samen gedeisd houden. Best stresseren­d, vond Lieve: “We namen zelfs apart de trein. Het leek wel alsof ik een affaire had. (lacht) Nu kunnen we verder werken aan onze relatie. We hebben elk nog ons appartemen­t, maar ik werk in Gent, dus ik ben vijf dagen per week bij hem.”

Aljosja: “De avonden dat we elkaar niet zien, missen we elkaar wel, maar het stoort niet.” Lieve: “Ik kan naar de naailes blijven gaan in Brugge, en naar de crossfit. Aljosja kan blijven D&D’en.” D&D’en?“Dungeons &

Dragons (een gezelschap­sspel met letterlijk kerkers en draken, red.). Zijn spellekes, zeg ik altijd.” (tdl)

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Lieve en Aljosja.
FOTO DIRK VERTOMMEN Lieve en Aljosja.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium