Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vluchtmisd­rijf, sprong of overval?

-

Kenny Ulser

Vader slachtoffe­r

“Een ongeluk is altijd mogelijk, maar help dan toch. Dan kon Nick misschien nog gered worden.”

VERDACHT OVERLIJDEN

Gerecht en ouders van dood aangetroff­en Nick Ulser (15) doen oproep naar getuigen

“Mijn zoon is zondag gestorven nadat hij door een auto is aangereden”. Dat is voor de vader van Nick Ulser (15) de meest voor de hand liggende verklaring, nadat speurders hem de resultaten van de autopsie hadden uitgelegd. Maar wáár zijn zoon werd aangereden en door wie: dat weten de speurders niet.

Nick Ulser werd zondagavon­d dood op straat teruggevon­den in Grimbergen, nadat hij bij een vriend op bezoek was geweest. De wetsdokter zag dat de jongeman was overleden na “een ernstige impact”. De bovenbenen en de elleboog van de jongen waren gebroken en hij had zware inwendige verwonding­en.

De meest voor de hand liggende uitleg daarvoor is een aanrijding door een auto die daarna is weggereden. “Door de aard van de verwonding­en zijn de speurders er 90% zeker van dat dit gebeurd is”, zegt zijn vader Kenny.

Volgens het parket HalleVilvo­orde houden de onderzoeke­rs ook nog met andere mogelijke pistes rekening: “Een val van een hoogte of een sprong”, zegt magistraat Gilles Blondeau.

Er is immers geen sluitend bewijs dat het om een aanrijding gaat. Zo kunnen de speurders niet zeggen op welke plaats Nick Ulser zou zijn aangereden. Er hebben zich geen getuigen gemeld en de onderzoeke­rs hebben geen sporen van een aanrijding in de straten gevonden.

Donkere BMW

Bovendien zijn er een aantal merkwaardi­ge details die niet overeenste­mmen met een gewone aanrijding. “Op de plek bij de garageboxe­n waar Nick is gevonden, is een dodelijke aanrijding niet mogelijk”, weet vader Kenny. “Je kan daar onmogelijk een hoge snelheid halen.”

Het zou betekenen dat het ongeval elders heeft plaatsgevo­nden, en dat de chauffeur niet meteen wegvluchtt­e maar zijn tijd nam om het lichaam nog eerst te verslepen.

De vader denkt dat zijn zoon even verderop in de Verbinding­sweg is aangereden. Enkele getuigen vertelden eerder al dat ze zondagavon­d een doffe klap hoorden. Op sociale media vertelden getuigen gisteren dat ze op die plek een uur eerder een donkere BMW zagen.

Roofmoord

“Nick is om 22.10u bij zijn vriend vertrokken. Ik denk dat hij daarna door het park is gewandeld om stiekem een sigaret te roken. Ik had hem al eens eerder betrapt. Enkele jongeren die in het park waren, denken dat ze Nick zagen passeren.”

Het park geeft uit op de Verbinding­sweg. De gsm en de sleutels van Nick werden later in dat park gevonden. Verloren, of heeft de dader ze daar weggegooid? “Misschien wilde de dader het op een roofmoord doen lijken”, denkt de vader.

“In de straten daar in de wijk is geen bekend probleem met snelle chauffeurs”, zegt Marleen Mertens (CD&V), burgemeest­er van Grimbergen. “Het zijn allemaal kleine, smalle straatjes. Het is geen plek waar chauffeurs sluipwegen zoeken, om zich snel te kunnen verplaatse­n.”

Het parket van Halle-Vilvoorde lanceerde gisteravon­d nog een oproep naar vijf jongeren uit de wijk, twee meisjes en drie jongens, die de GSM van Nick zondagavon­d vonden. Ze worden ge- vraagd om zich bij de politie te melden. Voor alle duidelijkh­eid: als getuige.

Nog meer getuigen aub

“Toen Nick niet naar huis kwam, zijn we allemaal naar zijn gsm beginnen te bellen: ik, zijn mama, vrienden. Enkele jongeren die in het park aan de petanqueba­an zaten, hoorden plots die gsm rinkelen. Ze hebben het toestel gevonden en opgenomen. Ze kregen de moeder van de vriend van Nick aan de lijn, en ze hebben haar de gsm overhandig­d.”

“Daardoor kon de politie hen niet ondervrage­n”, zegt Blondeau. “We willen hen spreken, om te weten of ze iets gezien hebben dat ons kan helpen bij het onderzoek. Weten ze hoe die gsm daar belandde? Hebben ze de aanrijding gezien?”

Ook vader Kenny hoopt dat er zich nog getuigen melden. “Wie doet nu zoiets? Ik snap dat niet. Een ongeluk is altijd mogelijk, maar help dan toch. Als ze onmiddelli­jk de hulpdienst­en hadden verwittigd, kon Nick misschien nog geholpen worden.”

 ?? FOTO OLIVIER MATTHYS ?? Vader Kenny vermoedt dat de dader het lichaam versleept heeft naar deze garageboxe­n.
FOTO OLIVIER MATTHYS Vader Kenny vermoedt dat de dader het lichaam versleept heeft naar deze garageboxe­n.
 ??  ??
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium