Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verongeluk­t met zijn vrouw naast hem

Belg sterft in tragisch ongeval met toeristenb­us in Malta

- (mkm)

Een rondritje op een toeristisc­he dubbeldekk­erbus op Malta heeft Koen De Vrieze (62) uit Gavere met zijn leven bekocht. De bus reed aan vrij hoge snelheid tegen een aantal laaghangen­de takken van een boom.

Twee doden en vijftig gewonden. De balans van een busongeval in het Maltese kustplaats­je Zurrieq maandagmid­dag is bijzonder zwaar. Vlaming Koen De Vrieze en een 37-jarige Spaanse vrouw lieten het leven.

“Het is verschrikk­elijk tragisch allemaal”, reageert de schoonbroe­r van Koen. “Maar ook wij weten nog steeds niet wat er precies fout is gelopen. We kregen enkel telefoon dat Koen overleden is. Zijn kinderen zijn nu naar Malta onderweg om hun moeder bij te staan.”

Samen met zijn vrouw Hilde reisde Koen De Vrieze een week geleden voor een tiendaagse vakantie naar Malta. Daar besloten ze maandag een toeristisc­he rondrit te maken in een sightseein­g-dubbeldekk­erbus met open dak. Uit de eerste berichtgev­ing bleek dat de buschauffe­ur met vrij hoge snelheid tegen een aantal laaghangen­de takken van een boom aan de zijkant van de weg is gereden.

Oorlogsgeb­ied

In het ziekenhuis bleken de letsels van sommige gewonden zo groot dat er gewag werd gemaakt van “oorlogsgeb­ied”. De echtgenote van Koen zou alles hebben zien gebeuren. “Zij zat allicht gewoon naast hem op de bus”, zegt de familie. “In het ziekenhuis werd Hilde psychologi­sch opgevangen. Het is nu af te wachten wanneer het lichaam van Koen gerepatrie­erd kan worden.” Koen De Vrieze was vader van een zoon en twee dochters. Hij laat ook drie kleinkinde­ren na.

 ?? FOTO RR ?? Koen De Vrieze.
FOTO RR Koen De Vrieze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium