Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al kregen onze kansen wel een serieuze deuk”

Grégory Wilmssen gelooft ondanks zware nederlaag toch nog in het behoud

- FREDDY KOOPMAN

Antonia ging zondag met forfaitcij­fers onderuit op Rapid Leest. “De uitslag was fel overdreven”, zegt Grégory Wilmssen. “Bovendien sloegen alle andere resultaten volledig tegen. We kunnen ons alleen nog redden als we de drie resterende matchen winnen.”

Na de nederlaag in Leest staan Wilmssen en co weer met anderhalf been in tweede provincial­e.

“We kenden nochtans het belang van de wedstrijd op Rapid Leest”, aldus de verdediger. “We kwamen dan ook fel gemotiveer­d en geconcentr­eerd aan de aftrap. In de eerste helft lieten we de thuisploeg niet in hun spel komen. Leest kon in die periode ook nooit voor dreiging zorgen. Wij waren volledig baas, maar bleven zelf aanvallend onmondig. Voorzetten voor de goal waren er genoeg, maar de bal viel geen enkele keer goed.”

“De tegenstrev­er kwam in de eerste helft enkel na verre inworpen welgeteld tweemaal aan ons doel, maar ze scoorden rond het halfuur op korte tijd wel twee keer, telkens met een frommelgoa­l. Dat was heel zuur. Aan de tweede treffer kleefde ook nog een serieus buitenspel­geurtje”, vindt Wilmssen.

“Tijdens de rust pepte de trainer ons op zodat we enthousias­t aan de tweede helft begonnen, maar we kregen helaas snel een ongeloofli­jke wereldgoal tegen. Toen gingen de kopjes bij ons helemaal naar beneden. We gingen nog met drie verdediger­s spelen waardoor we in de slotfase nog twee doelpunten slikten. Door deze nederlaag kregen onze kansen op het behoud een serieuze deuk.”

Vooral dan omdat de meeste ploegen die mee strijden tegen de degradatie punten sprokkelde­n.

“Branddonk verloor dan wel, maar Rapid Leest, Merksplas en Schriek wonnen. Daardoor zijn we in een heel benarde situatie verzeild geraakt”, zucht Wilmssen.

“In derde amateurkla­sse A en B staan VC Herentals en Mariekerke op degradatie­plaatsen zodat er momenteel vijf dalers zijn in eerste provincial­e. Wij zakken steeds verder weg in het klassement en tellen met nog slechts drie wedstrijde­n te gaan al vijf punten achterstan­d op de veilige elfde plaats. Maar hoop doet leven. Wiskundig kan de redding nog, dus geven we de moed niet op.“

“We zullen er nog voluit voor gaan, maar beseffen dat een negen op negen tegen Witgoor Dessel, Oppuurs en Heikant Berlaar een absolute must is om eventueel, net als vorig seizoen, op de slotdag alsnog het behoud te verzekeren”, besluit Wilmssen.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Grégory Wilmssen (rechts) op archiefbee­ld duellerend met Kevin Huysmans van RC Mechelen. “We beseffen dat een negen op negen noodzakeli­jk is om het behoud te realiseren”, zegt Wilmssen.
FOTO KOEN FASSEUR Grégory Wilmssen (rechts) op archiefbee­ld duellerend met Kevin Huysmans van RC Mechelen. “We beseffen dat een negen op negen noodzakeli­jk is om het behoud te realiseren”, zegt Wilmssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium