Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verdelen de koek gewoon”

Firma Verwater steunt niet één, maar vier goede doelen met tal van acties

-

Als bedrijf een goed doel vinden om te steunen is niet zo gemakkelij­k, want er is een ruime keuze. Daarom besloot het Essens bedrijf Verwater om maar meteen meerdere goede doelen te steunen. “We delen de koek gewoon in vier.”

Het mag gezegd worden: de werknemers van de firma Verwater uit Essen hebben het hart op de juiste plaats. Het bedrijf is gespeciali­seerd in de constructi­e van en onderhouds­werken aan opslagtank­s. Achter alle technische knowhow zit een heel team van medewerker­s die begaan zijn met hun medemens.

Werkgroep

“Je mag inderdaad wel stellen dat we een bedrijf zijn met een groot hart”, zegt Sarah Demartelae­re van de personeels­dienst. “In het verleden hebben we al heel wat goede doelen gesteund. Onze werknemers nemen altijd het voortouw. Goede doelen zijn er overal en elk doel kan extra steun gebruiken, dus het is niet eenvoudig is om een keuze te maken. Daarom deden we via ons personeels­blad een oproep om voorstelle­n voor goede doelen aan te brengen. We hadden wel één voorwaarde: het moesten vzw’s zijn die minder steun krijgen van de overheid. De respons was zo groot en we vonden het zo moeilijk om te kiezen, dat we niet één maar vier goede doelen uitkozen.”

Heel wat collega’s waren nauw betrokken bij een of andere organisati­e. Over één ding waren ze het allemaal eens: de opbrengste­n moesten gaan naar kinderen, dieren, armoedebes­trijding en gehandicap­tenzorg. Uiteindeli­jk werden er vier projecten geselectee­rd: Het Huis in Antwerpen (een plek waar ouders en grootouder­s hun (klein)kinderen onder begeleidin­g kunnen ontmoeten), Stop Dierenmish­andeling in Stabroek, Welzijnssc­hakel Kalmthout en Primavera in Merksem (begeleidt volwassene­n met een verstandel­ijke beperking). Er werd een werkgroep opgericht en actie ondernomen.

Klaver Festival

“In december organiseer­den we onze eerste activiteit. Op een kerstmarkt verkochten we allerlei spulletjes. In januari organiseer­den we een quiz in de Essense Heuvelhal. Met vierhonder­d inschrijvi­ngen en met niemand minder dan Erik Van Looy als quizmaster werd het een grandioos succes. Maart bracht dan weer 140 mensen op de been voor een wandeling in de Hobokense polders.

Op 21 april vindt de slotmanife­statie, het Klaver Festival, plaats in het domein Diesterweg in Kalmthout. “Eindigen doen we in stijl met optredens en leuke activiteit­en voor groot en klein”, zegt Sarah Demartelae­re. “Om 9u starten we met een minivoetba­ltoernooi. Voetballer­s spelen met vijf tegen vijf. Deelnemen kost 25 euro per ploeg. We zijn nog op zoek naar teams. In de namiddag is er en kinderkerm­is met tal van activiteit­en zoals eendjes vissen, springkast­elen en volksspele­n. Uniek is de workshop cheerleadi­ng met een try-out. Vanaf 17u kun je aanschuive­n voor de barbecue en reiken we de vier cheques uit aan de goede doelen. De opbrengst wordt bekendgema­akt en de opbrengst verdeeld. Eindigen doen we met de coverband The Pick Hardo Bros, Crumb en dj Robert Abigail.”

MARGO TILBORGHS

Facebookpa­gina ‘Verwater Kalvertje Vier’, inschrijve­n voor het minivoetba­ltoernooi kan via klavertje4@verwater.com

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Magali Bastianen, Kim Van Loock, Sarah Demartelae­re, Karin Van Gils, Thierry Stumpe, Simon Van Hoeydonck en Dominik Verjans van de firma
Verwater zetten zich in voor vier goede doelen.
FOTO MARGO TILBORGHS Magali Bastianen, Kim Van Loock, Sarah Demartelae­re, Karin Van Gils, Thierry Stumpe, Simon Van Hoeydonck en Dominik Verjans van de firma Verwater zetten zich in voor vier goede doelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium