Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Moeten alle snelwegpar­kings extra beveiling krijgen vanwege transmigra­nten?

-

Aan de wortels aanpakken

Tja, we kunnen proberen om alle snelwegpar­kings hermetisch af te sluiten, zodat geen enkele illegale migrant nog de mogelijk heeft om in een vrachtwage­n te geraken. En dan zoeken de mensensmok­kelaars een andere wijze van transport en begint het verstop- en zoekspel opnieuw. Zolang het probleem voor deze mensen niet aan de wortels wordt aangepakt, zal dit probleem nooit eindigen.

MICHEL VAN DE WIELE, HOBOKEN

Soldaten inzetten

Niks privébewak­ers. Niks extra geld. Niks op de knieën voor lobbygroep­en. Gewoon twee soldaten die men anders ook moet betalen om te niksen en op 56 met pensioen te gaan. Eén op iedere hoek van de parking. Nu zijn wij als chauffeurs de enige slachtoffe­rs door afgesloten, volle, onveilige en gore parkings.

JOS NULLENS, KAULILLE

Taak voor politie en leger

Bewakingsa­genten zijn compleet onbewapend en mogen uitsluiten­d observeren en rapportere­n. Dit is dus overduidel­ijk een taak voor de politie en/of het leger. Bewakingsa­genten in functie hebben nog minder rechten dan gewone burgers. Zij spelen met hun leven wanneer ze dergelijke opdrachten uitvoeren!

JOHAN VAN BASTELAER, SCHOTEN

Sneller oppakken

Die parkings moeten niet bewaakt worden. De illegalen moeten sneller opgepakt worden, opgesloten worden en dan daar bewaakt worden.

FRANS VERWIMP, BERCHEM

Migrantens­troom stoppen

Het probleem is te grootschal­ig om er een grote politiemac­ht voor in te zetten. Laat privébewak­ers de opsporing doen en de politie enkel de aanhouding. Maar dan moet het allerbelan­grijkste volgen: een ogenblikke­lijke uitzetting op een manier die nog wel voldoet aan de mensenrech­ten, maar ook voldoende ontradend werkt om de niet-aflatende stroom van immigrante­n eindelijk te stoppen. Volgens sommigen hebben we die nodig om de be- taling van onze pensioenen in de toekomst veilig te stellen, maar ik denk dat ik niet de enige ben die daar een andere mening over heeft. Of toch? Een officieel on- derzoek naar het antwoord op deze vraag zal er niet komen. Als het kalf verdronken is, delft men de put. Maar niet eerder.

FRANÇOIS VAN GORP

 ?? FOTO DIETER DE BEUS ??
FOTO DIETER DE BEUS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium