Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Neen, het zit schepen Koen Kennis niet mee

- Sacha Van Wiele

Automobili­sten vloeken in hun wagen als ze weer eens staan aan te schuiven. Winkeliers klagen over te weinig steun van de stad. Reizigers van De Lijn wachten nog steeds op correcte info over de volgende tram. En dan hebben we het nog niet eens over de voetganger­s en de fietsers. Nee, ook al mag hij hiernaast dan trots de vernieuwde architectu­urroute aankondige­n, het zit Koen Kennis (N-VA) niet mee. Hij is nu eenmaal niet enkel schepen van Toerisme, maar ook van Mobiliteit en Middenstan­d. De vierde kandidaat op de Antwerpse N-VA-lijst wil niet met zoveel gemor naar de kiezer trekken.

Alsof dit al niet genoeg is, klinkt er onvrede op vanuit de bewoners en de winkeliers in de Nationales­traat. Zij hadden mooie plannen om de winkelstra­at en de wijk Sint-Andries eens in het spotlicht te zetten. Het modehart van de stad zou alles letterlijk uit de kast halen met kraampjes voor de winkels en een immense catwalk voor een modeshow. Alleen moet de Nationales­traat op die dag wel even autovrij zijn. Dat zag het kabinet van schepen Kennis niet zitten. De twee belangrijk­ste argumenten: de werven en De Lijn heeft het al moeilijk.

In Sint-Andries zijn ze niet overtuigd. In het verleden kon het bijvoorbee­ld wel met de heropening van de Nationales­traat. De winkeliers wijzen op de inconseque­ntie van het beleid. Kennis heeft nog maar net het budget opgetrokke­n voor winkeliers­vereniging­en om meer promotie te maken en hun klanten erop te wijzen dat ze bereikbaar zijn. Als de winkeliers­vereniging Quartier National dit dan wil doen, maar vraagt om de Nationales­traat even autovrij te maken, is het antwoord neen. Het antwoord dat ook veel handelaars kregen op hun vraag naar een hinderprem­ie. Zelfs Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpen Stad, krijgt er geen veranderin­g in. Dat wil al iets zeggen. Het klopt dat de schepen niet bevoegd is voor de hinderprem­ie en weinig te zeggen heeft aan De Lijn. Alleen is het een al te gemakkelij­k excuus. Als N-VA’er en mandataris in de grootste stad van Vlaanderen heeft hij toch een voetje voor bij zijn partijgeno­ten ministers Muyters en Weyts, en bij de voorzitter van De Lijn Marc Descheemae­cker. Misschien moet Kennis in zijn drukke agenda als mandatenko­ning toch eens een gaatje zoeken om te kunnen ingaan op de uitnodigin­g van een winkeliers­ter in de Nationales­traat. De job als schepen is zwaar, maar dat van een handelaar in Antwerpen is momenteel ook geen pretje.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium