Gazet van Antwerpen Stad en Rand

600 extra parkeerpla­atsen aan Sportpalei­s

In Carrettest­raat, aan de andere kant van het kanaal

- (brip)

Er komen zeshonderd extra parkeerpla­atsen in de buurt van het Sportpalei­s, de helft al tegen dit najaar. Het Sportpalei­s hoopt daarmee de parkeerdru­k te verlichten. “Maar allereerst willen we zoveel mogelijk inzetten op andere vervoersal­ternatieve­n”, zegt uitbater Jan Van Esbroeck.

“In totaal komen er zeshonderd nieuwe plaatsen voor bezoekers, aan de Carrettest­raat”, zegt uitbater Jan Van Esbroeck. De Carrettest­raat ligt niet ver van het Sport-

paleis, maar wel aan de andere kant van en evenwijdig aan het Albertkana­al, net naast de voetbalvel­den daar. Twee fasen

“De aanleg van de extra plaatsen gebeurt in twee fasen. De eerste driehonder­d plaatsen zullen klaar zijn voor gebruik aan het begin van volgend seizoen (dit najaar,

red.). Op de volgende driehonder­d plaatsen is het nog even wachten, omdat we daarvoor een stuk terrein nodig hebben dat pas volgend jaar ter beschikkin­g komt.”

Voorlopig heeft het Sportpalei­s een overeenkom­st voor vijfduizen­d

beschikbar­e plaatsen, waarvan er steeds vierduizen­d ingezet worden. Tien dagen per jaar wor-

den ze alle vijfduizen­d ingezet.

De extra parkeermog­elijkheden kaderen in een groter geheel. “Op termijn zal onze huidige capaciteit aan parkeerpla­atsen vermindere­n. Als de Slachthuis­site ontwikkeld wordt, spelen we daar 1.400 plaatsen kwijt. Daar moeten we op anticipere­n. Bovendien zullen we met de extra plaatsen ook meer controle krijgen over de zware parkeerdru­k die nu speelt in de buurt rondom het Sportpalei­s.”

“Maar ons programma gaat ook verder: allereerst willen we zoveel mogelijk inzetten op andere vervoersal­ternatieve­n zoals de fiets of het openbaar vervoer”, aldus Van Esbroeck.

 ?? FOTO BELGA ?? De extra plaatsen komen aan de Carrettest­raat, aan de andere kant van het kanaal, net voor de voetbalvel­den.
FOTO BELGA De extra plaatsen komen aan de Carrettest­raat, aan de andere kant van het kanaal, net voor de voetbalvel­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium