Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meest memorabel doelpunt uit mijn carrière”

Yannick Put fleurt 130-jarig jubileum op

-

In de zomer van 2010 ontving Antwerp grote rivaal Germinal Beerschot voor een oefenpot op de Bosuil. Toenmalig tweedeklas­ser Antwerp won voor eigen volk de laatste Antwerpse derby die naam waardig met het kleinste verschil: 1-0. En ook al was het ‘maar’ een oefenduel, voor doelpunten­maker Yannick Put blijft het een hoogtepunt in zijn carrière.

Het 130-jarig jubileum van Antwerp werd in de zomer van 2010 gevierd met een oefenduel tegen ‘grote buur’ Germinal Beerschot. Voor de intussen 26-jarige Yannick Put blijft die ene match tegen de Kielse Ratten onvergetel­ijk. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en draagt zo al bijna acht jaar de titel van ‘laatste doelpunten­maker in een Antwerpse derby’ met zich mee. “De Antwerp-fans spreken me daar nog vaak over aan (lacht). Ik herinner me die wedstrijd ook nog levendig. Het was bloedheet en de Bosuil zat afgeladen vol. Ik was 19 jaar, kwam net piepen en was behoorlijk onder de indruk. Zenuwachti­g? Ja, eigenlijk wel. Dat klinkt misschien wat vreemd omdat het slechts een oefenmatch was, maar ik voelde die dag wel degelijk druk. Ik speelde als nummer 10 en had de week voordien al iets voorbereid als ik zou scoren. Maar toen die bal tegen de netten ging, wist ik niet meer wat er gebeurde. Zo’n uitbarstin­g van vreugde had ik nog nooit meegemaakt. Het is nog altijd het meest memorabele doelpunt uit mijn carrière, niet in het minst omdat ik zelf een grote Antwerp-fan ben. Na de match ben ik nog naar een supporters­café gegaan en daar zag ik wat het voor onze fans betekende om de grote rivaal te kloppen. Daarvoor doe je het. Door dat ene doelpunt zal ik voor altijd een klein aandeel hebben in de rijke geschieden­is van de club. En daar ben ik heel trots op.”

Put speelt intussen bij Rupel Boom in de tweede amateurkla­sse, maar is een jeugdprodu­ct van Antwerp en volgt de club van zijn hart nog op de voet. “Zondagmidd­ag spelen we met Rupel Boom een belangrijk­e match in de strijd om de promotie naar de hoogste amateurkla­sse. Daardoor zal ik de derby tegen Beerschot Wilrijk jammer genoeg niet live kunnen bijwonen. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd voor de Great Old. Niet omdat Beerschot beter is, maar bij die ploeg zitten wel enkele spelers die het derbygevoe­l kénnen en uitstralen. Dat mis ik een beetje bij Antwerp. Ik reken erop dat mijn ex-ploegmakke­r en goede vriend Geoffry Hairemans het team op scherp zal zetten. Mijn pronostiek? Ik ga voor 1-0, met een goal van Geoffry. Dat zou mooi zijn.”

 ?? FOTO MARC GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ??
FOTO MARC GOYVAERTS/ GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium