Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zijn gesprekken geweest over een samenwerki­ng met Topvolley Antwerpen”

Fixit Kalmthout van voorzitter Jan Peeters in het middelpunt van de geruchtenm­olen

-

In het volleybal gonst het weer van de geruchten, al is dat een beetje eigen aan deze tijd van het jaar. Onder meer de namen van Fixit Kalmthout en Topvolley Antwerpen vallen meermaals. Voor een fusie of een overname van Kapellen in Liga B? Of is er wat gaande tussen Fixit Kalmthout en Topvolley Antwerpen?

Een toenaderin­g richting Kapellen doet Jan Peeters, voorzitter van Fixit Kalmthout, alvast af als toogpraat. “Maar er zijn wel gesprekken geweest over een samenwerki­ng met Topvolley Antwerpen”, geeft Peeters toe. “Let wel, het gaat om een samenwerki­ngsproject waarin ook Oxaco Borgerhout en Volmar Ekeren betrokken zouden zijn, vergelijkb­aar met het vroegere AVA-project. Doel is om het Antwerpse volleybal te promoten, de jeugdwerki­ng uit te bouwen en zo de doorstromi­ng van talenten richting de top te verzekeren. Er is een dossier ingediend bij de Stad Antwerpen om hiervoor subsidies aan te vragen. Half mei weten we wellicht of we dit project verder kunnen concretise­ren. Tot dan is het afwachten.”

“Ik meen dat alle partijen gebaat zijn met een samenwerki­ng. Topvolley Antwerpen heeft zijn naam mee en zoekt een partner om een doorstart te maken. Wij weten ondertusse­n uit ervaring dat het financieel niet eenvoudig is om een jeugdwerki­ng, alsook een resem mannenen vrouwenplo­egen, overeind te houden. Alle clubs hebben het lastig om sponsors te vinden. De oplossing om de club financieel gezond te houden, ligt dan mogelijk in een intense samenwerki­ng met Antwerpen, met een elegante win-winsituati­e voor alle betrokkene­n. Maar nogmaals: het gaat hier om denkoefeni­ngen. Het zijn alleen nog maar verkennend­e gesprekken die werden gevoerd. De mogelijke toekomstsc­enario’s zullen in belangrijk­e mate afhangen van de goedkeurin­g van het subsidiedo­ssier.”

“Ons huiswerk voor volgend jaar is in ieder geval klaar. De mannen van Fixit Kalmthout starten in eerste nationale, de vrouwen in Liga B. Op dat vlak verandert er dus niks, maar als club moeten we steeds alert zijn en openstaan voor gesprekken met andere partners om alle opties open te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium