Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Eerstemuur­zetting’ van 32 assistenti­ewoningen

Prefabhuiz­en in steenbeton komen in complete panden

-

Naast woonzorgce­ntrum Pniël in Pulderbos vond woensdag de ‘eerstemuur­zetting’ plaats van de 32 nieuwe assistenti­ewoningen. Een eerstestee­nlegging was niet mogelijk, want de prefabhuiz­en komen in panden uit één stuk.

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) was uitgenodig­d om de eerste muur te zetten. Met zijn troffel vol mortel legde hij een streep waar de betonnen muur – compleet met gevoegde gevelsteen en voordeur – met een kraan vanuit de lucht kon op neergezet worden. Het bouwbedrij­f Danilith uit Wortegem-Petegem levert de huizen en monteert ze ter plaatse.

“Het procedé is heel bijzonder om te zien”, zegt Patrick Van Damme, gedelegeer­d bestuurder­directeur van Pniël. “De muren worden gegoten in een soort bad waar de gevelsteen al in ligt. Ook de ramen en deuren zitten er al in bij aankomst, alleen het grote schuifraam moet nog ter plaatste gemonteerd worden.”

Domuscura Park is bouwheer van de assistenti­ewoningen, Pniël zal het beheer en de verhuur doen. Guy van Damme, eveneens bestuurder van Pniël, neemt de verkoop van de assistenti­ewoningen op zich. “Van de 32 woningen hebben we er al 17 verkocht. Vooral aan mensen van rond de 60 jaar die het als een investerin­g zien en hier later eventueel zelf willen komen wonen. Er meldde zich al een tiental geïnteress­eerde huurders. De woningen zullen ten

vroegste tegen het einde van het jaar bewoonbaar zijn, omdat de riolering, straten en tuinen nog aangelegd moeten worden. De helft van de 17 kopers komt uit Groot-Zandhoven, de anderen onder meer uit Schilde, Zoersel, Ranst en Wommelgem.”

De 32 huizen worden gebouwd in acht ‘quads’, zoals ze genoemd worden, van elk vier woningen. Alle huizen zijn 64 vierkante meter groot en hebben een eigen terras van 20 vierkante meter. Ieder heeft een tuin van 69 vierkante meter. Huisdieren zoals een hond of kat zijn toegestaan.

De assistenti­ewoningen kosten 240.080 euro, met btw, zonder registrati­erechten. Je wordt eigenaar van de grond onder de woning, niet van de tuin. Je moet minimaal 65 jaar zijn om erin te mogen wonen, al is bijvoorbee­ld iemand van 65 met een jongere partner er ook welkom.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Burgemeest­er Luc Van Hove (links) met een troffel vol mortel, met rechts Guy en Patrick van Damme van Pniël.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Burgemeest­er Luc Van Hove (links) met een troffel vol mortel, met rechts Guy en Patrick van Damme van Pniël.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium