Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drabstraat heeft eigen urban trail

Vader en zoon Van de Put openen tweede vestiging van loopwinkel Running Store

- BART ROGGEMAN

Het lijkt wel of er elk moment een urban trail gaat passeren. In de Drabstraat loopt sinds kort een heuse tartanpist­e dwars door een winkelpand. Het is het paradepaar­dje van de Running Store van Ivo (59) en Thomas Van de Put (29).

Vader en zoon Van de Put namen in de Drabstraat het voormalige Studio Sport over en toverden de winkel om in een tweede vestiging van hun loopspecia­alzaak. Vier jaar geleden openden ze een eerste Running Store in Duffel. “Dat we deze bestaande sportzaak konden overnemen, was een unieke kans. Het is een mooie aanvulling op onze winkel in Duffel. Daar bereiken we vooral een cliënteel uit het Mechelse en de Zuiderkemp­en. Met Kontich kunnen we onze blik verruimen naar het Antwerpse”, zegt Ivo.

Blikvanger

Met hun zaak richten vader en zoon zich zowel naar de recreatiev­e als de competitie­ve loper en wandelaar. In beide gevallen is het dragen van het juiste schoeisel belangrijk. Niet alleen voor het comfort, maar ook om kwetsuren en fysieke ongemakken te vermijden. De blikvanger in hun Running Store is dan ook de piste die dwars door de winkel loopt. Daarop kunnen de klanten op de juiste ondergrond meteen de schoenen optimaal uittesten.

“De piste gebruiken we bovendien voor het maken van een voetenscan. Door blootsvoet­s over de piste te lopen, kunnen we bepalen wat de loopdruk en het afwikkelpa­troon is en zo de schoen uitmeten. Het stelt ons in staat om persoonlij­k advies te leveren en zo schoenen op ieders maat te helpen uitkiezen”, verduideli­jkt zoon Thomas.

Bij de aankoop van schoenen is de voetenscan gratis. Maar je kunt altijd ook een footscan en videoanaly­se laten uitvoeren zonder aankoop van schoenen. Die kosten dan 25 euro.

Eigen atelier

“Op basis van de scan kunnen we ook nog vaststelle­n of iemand steunzolen nodig heeft. In Duffel hebben we een eigen atelier waar de orthopedis­che steunzolen op

Thomas Van de Put Medezaakvo­erder

‘‘Als mensen blootsvoet­s over onze piste lopen, kunnen we hun loopdruk bepalen en de juiste schoenen kiezen.’’

maat worden gemaakt. Intussen hebben we ook drie bewegingsa­nalisten in dienst genomen die een voor een al heel wat loopervari­ng hebben opgedaan en als ervaringsd­eskundigen dus het gepaste advies kunnen geven”, zegt Thomas.

Naast een ruim aanbod aan loopschoen­en heeft Running Store ook een collectie wandelscho­enen (geschikt om te dragen op vlak of heuvelacht­ig terrein en in de bergen), net als schoeisel voor indoorspor­ten. Daarnaast zijn er loopkledij, sportvoedi­ng, hartslagme­ters en allerlei accessoire­s verkrijgba­ar.

Running Store is op maandag open van 13 tot 18u, van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30u tot 18u (op donderdag tot 19u).

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Ivo en Thomas Van de Put zijn best trots op de looppiste met voetenscan, het paradepaar­dje van hun Running Store.
FOTO BART ROGGEMAN Ivo en Thomas Van de Put zijn best trots op de looppiste met voetenscan, het paradepaar­dje van hun Running Store.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium