Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meld je Aan: in deze secundaire scholen is er nog plaats

Nog vierhonder­d plaatsen vrij in secundaire scholen die zijn aangeslote­n op Meld Je Aan

- JAN STASSIJNS

In totaal 618 kinderen hebben nog geen plek kunnen bemachtige­n op een secundaire school en staan op de wachtlijst van Meld Je Aan (MJA). Minder bekend is dat er wel nog vierhonder­d vrije plaatsen zijn, alleen wil niemand zeggen om welke scholen het gaat, dus gingen we zelf op onderzoek.

Er zijn nog vierhonder­d vrije plaatsen in Meld Je Aan-scholen. In welke scholen, wil het lokaal overlegpla­tform secundair niet kwijt. “Omdat er nog verschuivi­ngen in de wachtlijst­en staan aan te komen”, stelt Eric Boels, voorzitter van het overlegpla­tform. “Op 21 april starten de effectieve inschrijvi­ngen, ook in de scholen die niet meedoen met Meld je Aan (het gaat om

1.459 plaatsen, joodse scholen buiten

beschouwin­g gelaten, red.). Het is dus te vroeg om alle vrije plaatsen mee te delen.” Nochtans is het dat wat de 618 ouders van kinderen die nog geen plek konden, willen weten.

Pas op 29 mei worden de vrije plaatsen in alle scholen meegedeeld via de website meldjeaan.antwerpen.be en dat is volgens de ouders veel te laat.

Maar er zijn dus nog vierhonder­d plaatsen, vooral in zogenaamde concentrat­iescholen. De Spectrumsc­hool heeft nog 92 plaatsen. Het Koninklijk Atheneum op de Franklin Rooseveltp­laats nog 30 en het Instituut Maris Stella-Sint-Agnes in Borgerhout nog een 25-tal. Maar ook in het Koninklijk Atheneum MXM in Merksem en het Instituut Dames van het Christelij­k Onderwijs zijn nog vrije plaatsen. Die schoolbest­uren nodigen ouders dan ook uit om hun school te komen ontdekken. Op de infovergad­ering die gisteravon­d werd georganise­erd door onderwijss­chepen Claude Marinower (Open Vld), pleitten de ouders voor meer informatie over de kwaliteit van de scholen. Ze stellen voor dat de scholen zich voorstelle­n. Het zou hen kunnen overtuigen om niet enkel voor de populaire scholen te kiezen, zoals het Pius X, waar drie keer meer kinderen zijn aangemeld dan er plaatsen zijn.

Eric Boels Lokaal overlegpla­tform secundair

‘‘Op 21 april starten de inschrijvi­ngen. Het is nu nog te vroeg om alle vrije plaatsen mee te delen’’

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De ouders van kinderen die nog geen plaats hebben in een secundaire school, protesteer­den eerder deze week tegen het systeem.
FOTO JORIS HERREGODS De ouders van kinderen die nog geen plaats hebben in een secundaire school, protesteer­den eerder deze week tegen het systeem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium