Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pfizer neemt alweer 250 extra werknemers aan

Aantal personeels­leden bij geneesmidd­elenproduc­ent in Puurs sinds 2010 met 73% gestegen

- Wie aan de jobdag wil deelnemen, moet zich eerst inschrijve­n via www.pfizerzoek­tjou.be. CHRISTOF WILLOCX

Geneesmidd­elenproduc­ent Pfizer werft in Puurs dit jaar opnieuw 250 werknemers aan. Sinds 2010 is het aantal personeels­leden in de vestiging met meer dan 70% gestegen. “Ons bedrijf heeft nog altijd een grote aantrekkin­gskracht”, zegt personeels­directeur Jan Beumer.

Pfizer maakt en verpakt aan de N16 in Puurs steriele geneesmidd­elen die patiënten kunnen inspuiten. De geneesmidd­elen worden vanuit Puurs naar groothande­ls en organisati­es in 172 landen getranspor­teerd. “Wij nemen dit jaar 250 nieuwe mensen aan”, zegt Jan Beumer, personeels­directeur van Pfizer in Puurs. “Het gaat om extra jobs, dus niet om vervanging­en van mensen die vertrekken. We zoeken honderd technici en 150 andere mensen, zoals laboranten, labo-analisten, kwaliteits­ingenieurs en leidinggev­enden. Die 150 mensen vinden we via jobbeurzen en rondleidin­gen die we aan laatstejaa­rsstudente­n geven. Voor de honderd nieuwe technici die we zoeken, organisere­n we op zaterdag 21 april een jobdag in onze vestiging in Puurs.”

In november vorig jaar organiseer­de Pfizer ook al een jobdag om honderd nieuwe technici aan te trekken. “Die vacatures zijn inmiddels grotendeel­s ingevuld. We hebben nu opnieuw honderd technici nodig”, zegt Jan Beumer. “Het gaat om mensen die onze machines technisch klaar maken, onderhoude­n en herstellen. We zoeken mensen met een diploma elektromec­hanica, onderhouds­techniek of automatisa­tie. Mensen met een gelijkwaar­dige ervaring zijn ook welkom.”

Meer vaccins

De groei van Pfizer in Puurs is niet te stuiten. In 2010 werkten er 1.302 mensen op de site. Net voor de nieuwe aanwerving­sronde zijn dat er 2.250, een stijging van 73%. Hoe dat komt? “Wij hebben in 2015 in Puurs een nieuwe fabriek geopend voor de productie van vaccins tegen pneumokokk­en (bacteriën die longontste­kingen

veroorzake­n, red.). De vraag naar die vaccins vanuit ontwikkeli­ngslanden is sterk toegenomen. Enkele organisati­es zijn met vaccinatie­campagnes begonnen om kinderen met onze vaccins in te enten.”

“Er is ook steeds meer vraag naar de prikpil die we in Puurs maken. Dat is een injectie die in ontwikkeli­ngslanden

Jan Beumer Personeels­directeur

“Onze vacatures zijn na gemiddeld drie maanden ingevuld.”

wordt gebruikt om vrouwen drie maanden te beschermen tegen een ongewenste zwangersch­ap.”

Technici vinden lukt prima

De vestiging van Pfizer in Puurs is de grootste van het bedrijf in Europa en de tweede grootste in de wereld. De orders voor de uitbreidin­g van de fabriek in Puurs komen rechtstree­ks vanuit het hoofdkwart­ier van het farmaceuti­sche bedrijf in New York. “Wij krijgen het vertrouwen van de Amerikaans­e hoofdzetel omdat we hier al jaren ervaring hebben en omdat er in onze regio veel hoogopgele­ide mensen zijn”, zegt Jan Beumer.

Nochtans klagen heel wat bedrijven over een tekort aan technici. “Wij hebben daar weinig moeilijkhe­den mee. Onze vacatures zijn na gemiddeld drie maanden ingevuld. Dat geldt ook voor de technische functies”, zegt Jan Beumer. “Ons bedrijf heeft nog altijd een aantrekkin­gskracht op veel mensen. We richten ons zowel op jongeren als op mensen met veel ervaring. Ook 50-plussers zijn dus zeker welkom om te solliciter­en.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium