Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Volleyball­en op blote voeten in strandzand

Een twintigtal kinderen uit heel de provincie schreef zich in voor het eerste beachvolle­ybalkamp van de Top Beachvolle­ybal Academie (TBA).

-

Olympiër Liesbet Van Breedam (Peking 2008) en haar man Wim Eennaes begonnen dit jaar in Hoevenen met de eerste beachvolle­ybalschool in ons land. De school mikt op kinderen vanaf 5 jaar, maar bereidt ook topatleten voor op de Olympische Spelen van 2020 en 2024. Deze week kwam een twintigtal kinderen tussen 6 en 10 jaar kennismake­n met deze olympische sport.

“We willen jonge kinderen warm maken voor beachvolle­ybal en dat op zich maakt onze school al uniek in België. Plezier en kwaliteit gaan hand in hand, zeker als je met jonge kinderen werkt. Het begint met een bal over het net werpen of een bal leren aanpakken. Onderhands of bovenhands, eerste toetsen tegen een bal… alles moet speels gebeuren”, legt Liesbet Van Breedam uit.

Samen met haar man Wim Eennaes begeleidde ze deze week het vakantieka­mp.

Elke dag op en af Amelies mama, Nele Brosens, brengt haar dochter en enkele vriendinne­n dagelijks van Zoersel

naar Hoevenen. “Volleybal spelen ze bij de Amigo’s in Zoersel. Via een vriendin vernamen we dat er hier een vakantieka­mp beachvolle­ybal werd georganise­erd en dus maken we dagelijks de trip.”

Ondanks de druilige lenteregen gaan de kinderen enthousias­t op in het spel. De meeste deelnemert­jes kennen of spelen zaalvolley­bal, maar beachvolle­ybal is voor bijna iedereen nieuw. Op de vraag wat het woord ‘beach’ betekent, blijft het stil. is het Engelse woord voor zeggen we.

“Daarom spelen we in het zand en op blote voeten!” klinkt het uit een van de kindermond­en. “Dat is wel plezant, maar dan krijg je dikwijls ook zand in je ogen”, weet Olivia uit ervaring. “Op blote voeten spelen is keitof, zelfs als het een beetje regent. Als je speelt, heb je trouwens geen koude voeten”, legt Amelie (9) uit.

“Via de gemeente bestelden we vijftien vrachtwage­ns strandzand. Dat is nodig om comfortabe­l en veilig te kunnen spelen. Het zand ligt dan ook een halve meter dik”, aldus Liesbet Van Breedam.

Om te bewijzen dat Liesbet het bij het rechte eind heeft, komt de 9-jarige Kato even later terug met een handvol strandzand en enkele schelpjes.

“Beach strand”,

www.topbeachvo­lleybalaca­demie.be

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? De Top Beachvolle­ybal Academie trekt kinderen uit heel de provincie naar Hoevenen voor het eerste vakantieka­mp.
FOTO ERIK VANDEWALLE De Top Beachvolle­ybal Academie trekt kinderen uit heel de provincie naar Hoevenen voor het eerste vakantieka­mp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium