Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jolien Verschuere­n zet loopbaan ‘on hold’

- (jpdv, hc)

Jolien Verschuere­n staat voor een hele lange revalidati­e. Vorige dinsdag onderging de Oost-Vlaamse een hersenoper­atie. Die verliep voorspoedi­g, maar verder onderzoek heeft uitgewezen dat het verwijderd­e gezwel kwaadaardi­g is. Een aanvullend­e behandelin­g is noodzakeli­jk. Verschuere­n is strijdvaar­dig, maar weet dat wielrennen voorlopig op de tweede plaats komt.

Drie jaar geleden werd het gezwel per toeval ontdekt, toen Jolien Verschuere­n, wielrenste­r bij Pauwels Sauzen - Vastgoedse­rvice, na een val op training een scan onderging. Meer dan ‘opvolging’ bleek aanvankeli­jk niet nodig, maar na een recente check-up bleek het gezwel toch gegroeid. De artsen besloten onmiddelli­jk over te gaan tot het wegsnijden ervan.

Na verder onderzoek blijkt de verwijderd­e tumor helaas kwaadaardi­g te zijn. “En dat vereist uiteraard een aanvullend­e behandelin­g”, vertelt Jens Demanet, teamdokter van Pauwels Sauzen - Vastgoedse­rvice. “Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronke­lijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.”

Verschuere­n, die twee keer de Koppenberg­cross won, wil nu in de eerste plaats opnieuw gezond worden. Wielrennen is tot nader order niet aan de orde.

“Ik blijf zonder meer strijdvaar­dig”, zegt ze in perscommun­iqué van de ploeg. “Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij. Ik besef dat mijn fietscarri­ère op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.”

Het teammanage­ment van Pauwels Sauzen - Vastgoedse­rvice laat weten de renster alle tijd te gunnen in haar herstel. “Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jolien Verschuere­n.
FOTO BELGA Jolien Verschuere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium