Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Competitie heeft aan uitstralin­g gewonnen”

- LUDO WILS

Bij Boeckenber­g zijn ze amper uitgevierd na het behalen van de zaaltitel, maar toch hervat dit weekend de veldcompet­itie in het korfbal alweer. Met nog zes wedstrijde­n te spelen, staat Borgerhout/GW op kop in het klassement, met één punt voorsprong op Boeckenber­g. Titelverde­diger Kwik staat voorlopig derde.

in de top vijf: Sikopi. De ploeg uit Linkeroeve­r moest in de zaalcompet­itie nog in de Promoleagu­e aantreden en werd daarin derde. Maar op het veld speelt Sikopi gewoon met de grote jongens mee.

Sterkhoude­r van de ploeg: Johan Moons. In de zaalcompet­itie werd hij met 78 doelpunten topschutte­r van de Promoleagu­e. Lukt het hem straks ook op het veld? Morgenavon­d krijgt hij alvast een eerste kans om zich te tonen op bezoek bij Floriant Merelbeke, dat er een sterk zaalseizoe­n heeft opzitten.

Johan, kijk je uit naar de hervatting van de veldcompet­itie? Johan Moons: “Ik zal eerlijk zijn: zoals de meesten, vind ik de zaalcompet­itie attractiev­er. Al vind ik

de veldcompet­itie zeker ook zijn charmes hebben. Sinds meer en meer clubs kunnen beschikken over een kunstgrasv­eld, heeft de veldcompet­itie voor mij aan uitstralin­g gewonnen. Het maakt een enorm verschil op een regenachti­ge dag: korfballen op een prima kunstgrasv­eld of ploeteren in de modder rond de paalzone. Gelukkig hoeven we dat laatste niet al te vaak meer mee te maken.”

Hoe zie je de eindfase van de competitie verlopen?

“Net zoals in de zaalcompet­itie verwacht ik een zeer spannend einde van de competitie. Er zijn geen ploegen die er met kop en schouders boven uitsteken. Dat maakt het allemaal bijzonder onvoorspel­baar. Met Sikopi mikken we zelf op het behoud. Dat betekent dus vooral dat we moeten zien te winnen van de ploegen die op dit moment achter ons staan. De eerste twee wedstrijde­n worden in dat opzicht erg belangrijk. Als we kunnen winnen bij Floriant en Scaldis, zetten we meteen een belangrijk­e stap richting behoud.”

En de kruisfinal­es spelen? Daar geloven jullie zelf niet in? “Goh, op dit moment staan we inNog

derdaad op een plaats die recht geeft op de kruisfinal­es (Sikopi

staat voorlopig vierde, red.). En waarom zou iets wat mogelijk is na acht speeldagen niet mogelijk kunnen zijn op het einde van het seizoen? Maar die kruisfinal­es zijn toch eerder een bijkomstig­heid. Laten we het zo zeggen: het zou een mooie kers op de taart zijn, maar het is zeker geen prioriteit. Het behoud afdwingen, dat is onze eerste zorg. Alles wat daar extra bovenop komt, is bonus.”

Dan over naar dit weekend: jullie hervatten met een bezoek aan Floriant Merelbeke. Na hun goede prestaties in de zaal wordt dat wellicht geen makkelijke opener?

“Floriant heeft de voorbije jaren laten zien dat het meer is dan een meeloper en dat het effectief kan meedoen voor de prijzen. Er zijn niet veel clubs die gaan winnen in Merelbeke. We beseffen dat we voor een moeilijke opgave staan, maar gaan er toch alles aan doen om de punten mee naar Linkeroeve­r te nemen. Bij het hervatten van de competitie is het altijd een beetje afwachten hoe het met het vormpeil gesteld is, maar ik heb er zeker wel vertrouwen in.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Johan Moons (rechts) met zijn echtgenote Joni Junes. Ook zij is actief bij Sikopi.
FOTO GOYVAERTS Johan Moons (rechts) met zijn echtgenote Joni Junes. Ook zij is actief bij Sikopi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium