Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbal lagere provincial­e

Denis Beliaev moet zondag in titelmatch voorbij jongere broer Roman

-

Kalmthout staat op negentig minuten van de titel in derde provincial­e A. De autoritair­e leider moet zondag wel nog eerst voorbij Donk, de ex-club van trainer Frank Peeters. En van draaischij­f Denis Beliaev, die een rechtstree­kse krachtmeti­ng met zijn jongere broer Roman aangaat. “Deze keer laat ik hem niet zomaar winnen”, geeft Denis aan.

De Kalmthouts­e spelersgro­ep trok woensdagav­ond naar EkerenDonk om de thuisploeg naar puntenwins­t te schreeuwen tegen Kaart. Met resultaat, want de enige overgeblev­en belager van Kalmthout bleef aan de Oude Landen op 2-2 steken. Hierdoor kan Kalmthout zondag de titel grijpen tegen… Donk!

“Het gelijkspel van Kaart was schitteren­d nieuws voor ons”, zegt Denis Beliaev (25). “Zelf moest ik woensdag werken, maar ik werd goed op de hoogte gehouden van wat er zich op Donk afspeelde. We mogen mijn ex-clubmaats dankbaar zijn.”

Het moet wel lukken dat coach Peeters en Beliaev uitgereken­d tegen ex-club Donk de titel kunnen veiligstel­len.

“Dat is inderdaad wel heel speciaal. Zeker voor mij, omdat mijn jongere broer Roman nog bij Donk voetbalt. In de heenmatch was hij er niet bij door een blessure, maar deze keer zullen we elkaar wel tegenkomen. We staan beiden op het middenveld. Roman speelt doorgaans op de zes of de acht, ik kort achter de spitsen. Roman is zes jaar jonger, hij kent mijn kwaliteite­n heel goed. Hij zal zondag geen cadeautjes uitdelen. Ik zal hem ook niet sparen tijdens de wedstrijd. Mijn vader heeft me opgevoed om zorgzaam te zijn voor mijn kleine

broertje, om hem af en toe te laten winnen. Maar dat laat ik deze keer niet gebeuren (lacht).”

Beliaev, die op zijn vierde van Rusland naar ons land kwam, heeft zich zijn keuze voor Kalmthout nog geen moment beklaagd. “Sommigen hadden me gewaarschu­wd dat het voor mij, als buitenland­er, lastig zou worden. Dat de landelijke mentalitei­t helemaal anders is dan in ’t stad. Klopt niets van. Ik werd direct in de ‘familie’ opgenomen. Kalmthout is een warme club met alleen maar vriendelij­ke mensen. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben iemand die me goed moet kunnen voelen in een omgeving. Ik voel het vertrouwen, vooral van trainer Frank Peeters. Hij kent me goed en weet precies hoe me te motiveren. Heel de groep trouwens. Iedereen heeft er dit seizoen keihard voor gewerkt. Ook toen we even in een dipje zaten, bleven we in onze kwaliteite­n geloven. We verdienen het gewoon om kampioen te worden. Dat krijgen we ook van de andere ploegen te horen.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Denis Beliaev (links) neemt het zondag met Kalmthout in de mogelijke titelmatch van zijn ploeg op tegen zijn ex-club Donk, waar zijn jongere broertje Roman nog steeds aan de slag is.
FOTO ROBIN FASSEUR Denis Beliaev (links) neemt het zondag met Kalmthout in de mogelijke titelmatch van zijn ploeg op tegen zijn ex-club Donk, waar zijn jongere broertje Roman nog steeds aan de slag is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium