Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Promotie hoeft niet, maar we gaan het ook niet laten liggen”

Dimitri Jacobs blijft positief na puntenverl­ies tegen Wijnegem

- (qvdb)

Rochus Deurne kwam woensdag niet verder dan een doelpuntlo­os gelijkspel op het veld van Wijnegem. Met een lobbal die op de paal strandde, kwam aanvoerder Dimitri Jacobs nog het dichtst bij het verlossend­e goaltje. Zondag moet op het veld van Tisselt de revanche volgen.

“We hebben echt tegen een muur gespeeld”, zegt Jacobs. “Ik denk dat we in de eerste helft tachtig procent balbezit moeten hebben gehad. Toen speelden we ook de beste kansen bij elkaar, maar we verzuimden het af te maken. In de tweede helft is ons spel serieus afgezwakt. Toen zijn we een beetje mee ten onder gegaan aan het antivoetba­l van Wijnegem. Komend weekend wacht ons de verplaatsi­ng naar Sporting Tisselt. Zij staan net voor ons in de stand, maar hebben wel nog iets goed te maken tegen ons na onze 3-0 zege in de heenmatch.”

Ondanks de 0-0 tegen Wijnegem is Rochus bezig aan een opvallend goed seizoen. Aanvankeli­jk was het de doelstelli­ng om een rustig seizoen te draaien, maar straks maakt de promovendu­s zich naar alle waarschijn­lijkheid op voor de eindronde. Jacobs: “We zijn zo goed als zeker van een plek in de eindronde. Begin dit seizoen hadden we dat natuurlijk nooit verwacht, maar gaandeweg hebben we ondervonde­n dat we bij de beste vijf ploegen van de reeks horen. In die eindronde moet niets, maar als de kans zich voordoet, gaan we het ook niet laten liggen”, hint de aanvaller op een tweede promotie op rij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium