Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moeilijke programma is ideaal voor ons”

Stig De Bremaeker mikt met Kaart nog op tweede plaats, maar denkt al aan eindronde

-

Met Loenhout en Kaart staan zondag de nummers twee en drie van derde provincial­e A tegenover elkaar. Beide clubs spelen zo goed als zeker de eindronde voor promotie en willen nu al met de voorbereid­ing daarop beginnen. Toch mikt Stig De Bremaeker met Kaart nog op tweede plaats.

“Ik wil inderdaad erg graag als tweede eindigen”, zegt Stig De Bremaeker. “Als sportman wil je altijd het hoogst mogelijke bereiken en voor ons is dat de tweede plaats. De titel is buiten bereik, die zal voor Kalmthout zijn. We speelden dit seizoen te veel gelijk om hoger te kunnen mikken.”

Na het 2-2 gelijkspel van woensdag op Donk staat Kaart gedeeld derde op één puntje van Loenhout. “We gaan echt nog proberen om die tweede plaats te pakken. Als dat lukt, puren we daar een mentaal voordeel uit met het oog op de eindronde. We moeten ook nog de wedstrijd op Zandvliet inhalen, hé. Dat we in de resterende wedstrijde­n met Loenhout, Zandvliet, Lentezon Beerse en Turk Sport enkel nog ploegen uit de top van het klassement bekampen, is ideaal voor ons. Tegen minder sterke ploegen kan je eigenlijk alleen maar verliezen en is het moeilijker om supergemot­iveerd te zijn. Tegen topploegen wordt er sowieso op een hoog niveau gespeeld. Een betere voorbereid­ing voor de eindronde kunnen we ons niet bedenken.”

Loenhout is zondag de tegenstrev­er. “We rekenen op hun groot veld vooral op de snelheid van Denisse, die terugkeert uit schorsing. Maar we zullen Loenhout zeker niet onderschat­ten”, besluit De Bremaeker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium