Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil iedereen kloppen”

Katrien Verstuyft opent seizoen in Rome

- (basp)

Katrien Verstuyft (35) en Sofie Goos (37) zijn zondag de Belgische blikvanger­s in de Challenge triatlon (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen) van Rome. Goos is een gevestigde waarde op de lange afstand, terwijl ex-kwartspeci­aliste Verstuyft pas sinds vorig jaar de omschakeli­ng maakte.

In 2012 en 2016 nam Katrien Verstuyft nog deel aan de olympische triatlon op de Spelen van Londen en Rio. Na Rio zette ze de stap naar de halve triatlon. Die aanpassing vergde tijd, maar in 2017 presteerde de triatlete uit Mortsel al sterk. Nu ze geen prof meer is, is trainen en rusten minder evident dan vroeger. Maar de motivatie is er nog.

“Ik heb de afgelopen drie weken heel stevig getraind”, vertelt Verstuyft. “Voordien vreesde ik dat Rome nog iets te vroeg zou komen, maar nu voel ik dat ik stilaan klaar ben. Het wordt wel wat afwachten of ik voldoende hersteld ben van de zware trainingsw­eken. Het zou kunnen dat de frisheid ontbreekt. Als het tegenvalt, weet ik waaraan het ligt. Rome is geen piekwedstr­ijd. Ik wil er vooral zien waar ik sta.”

De triatlete van ATRIAC zal er tegenstand krijgen van de Antwerpse Sofie Goos. “Sofie heeft op de lange afstand pakken ervaring. Vorig jaar op Sardinië en Mallorca heb ik haar kunnen kloppen. Ik denk dat ik haar misschien opnieuw kan verslaan, maar dat is geen doel op zich. Of Sofie nu een Belgische is of niet, speelt voor mij geen rol. Ik wil gewoon iedereen kloppen. Het eerste échte doel dit seizoen is de Championsh­ip in Samorin op 3 juni.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium