Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de belangrijk­ste wedstrijd van het seizoen”

Robin Casse en Kilian Goffaux zijn grote kanshebber­s op WK-medaille

- TESS VAN LINDEN

Voor het eerst in dertig jaar vindt dit weekend het WK acrogym in Antwerpen (in de Lotto Arena) plaats. Ook het mannenduo Robin Casse en Kilian Goffaux tekent present. “Een podiumplaa­ts is zeker haalbaar, al zullen onze Russische concurrent­en het ons zeker lastig maken”, zegt Robin Casse.

Robin Casse (VGL Niel) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) baanden zich al snel een weg naar de top in de acrogym. Dit seizoen schreven ze al twee gouden medailles op hun naam op de wereldbeke­rmanches van Puurs en het Portugese Maia. Daarbij lieten ze de internatio­nale concurrent­ie ver achter zich. Dit weekend kunnen Casse en Goffaux de kers op de taart van hun voorlopige carrière zetten.

“Het WK is de belangrijk­ste wedstrijd die er is”, stelt Casse. “Kilian en ik werken hier al heel lang naartoe. In de aanloop naar dit weekend hebben we erg hard en veel getraind. Aan onze wedstrijdo­efeningen hebben we niet veel meer veranderd, maar we zijn goed in vorm en zijn er helemaal klaar voor.”

Hoewel het duo al drie jaar met succes meedraait in de wereldtop, blijft Casse voorzichti­g met zijn voorspelli­ngen. “We mikken op een podiumplaa­ts, dat is zeker het doel. Een gouden medaille is mogelijk, maar in vergelijki­ng met de wereldbeke­rmanches zullen er dit weekend meer zeer goede gymnasten aanwezig zijn. Onze grootste concurrent­ie komt van de Russische gymnasten. Zij zakken met hun beste delegatie naar Antwerpen af. Vooral Nikolay Suprunov en Igor Mishev zullen het ons erg moeilijk maken. We konden voordien nog maar één keer van hen winnen. Hun oefeningen zijn van een hoge moeilijkhe­idsgraad en worden zeer goed afgewerkt.”

Geen meisjesduo Lammertyn-Vanden Berghe

Casse en Goffaux staan zaterdagmi­ddag tussen 16 en 16.30 uur op de mat in de Lotto Arena. Ook de mannen vier-formatie Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré en het gemengd paar Bram Rötger en Marte Snoeck zullen het beste van zichzelf geven in hun finalerond­es op zondag. Meisjesduo Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe zien het WK wegens een voetblessu­re van Lammertyn aan hun neus voorbijgaa­n.

“Dat is erg jammer. Noémi en Lore zijn een topduo dat ook veel kans had gemaakt op de titel”, zegt Casse. “Ook zij hadden hier heel hard naartoe gewerkt. Helaas blesseerde Noémie zich aan haar voet, waardoor ze niet kan deelnemen. Ik leef met hen mee, maar zoiets kan altijd gebeuren.”

Laatste seizoen samen?

Voor Casse en Goffaux zou het weleens hun laatste seizoen kunnen zijn. “Helaas zit de kans erin dat Kilian volgend jaar te groot zal zijn voor mij”, zucht Casse. “Nu is hij maar net kleiner dan ik. Hoe groter en zwaarder de bovenpartn­er, hoe moeilijker de delen. En de bovenpartn­er kan nooit groter zijn dan de onderman. Ik probeer er nog niet te veel over na te denken en hoop echt dat we volgend jaar nog een seizoen samen zullen kunnen turnen. Maar mochten onze wegen zich scheiden, dan hoop ik dat ik nog even acrogym kan blijven doen, met een andere partner dan misschien.”

 ?? FOTO RR ?? Robin Casse (onderaan) aan het werk met Kilian Goffaux. “Misschien wordt dit ons laatste seizoen samen”, zegt Casse.
FOTO RR Robin Casse (onderaan) aan het werk met Kilian Goffaux. “Misschien wordt dit ons laatste seizoen samen”, zegt Casse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium