Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat we thuis spelen, durf ik niet echt een voordeel te noemen”

Doelman Yannick Janssens hoopt met Borsbeek tweede periode te pakken

- (fko)

Als Borsbeek dit seizoen één ding bewijst, dan wel dat het in het voetbal soms raar kan lopen. De ploeg is nog altijd niet zeker van het behoud, maar kan zondag mits winst tegen Hooikt wel de tweede periodetit­el binnenhale­n. “Onze situatie bewijst hoe evenwichti­g de reeks is en dat is echt geen cliché”, zegt Yannick Janssens, de doelman van Borsbeek.

Vorige zondag ging Borsbeek nog verrassend met 0-1 stunten bij leider Willebroek­se, dat daardoor voorlopig nog geen kampioen is.

“We hebben hun feestje vergald”, zegt Janssens. “Ze moesten door ons hun viering nog even uitstellen. We bevestigde­n onze prima uitreputat­ie en gaven door een haast perfecte organisati­e geen enkele uitgespeel­de kans weg. De zege was echt verdiend. Maar goed, het gaat over ons. We hebben nog altijd geen zekerheid over het behoud, maar spelen bij een zege wel de eindronde voor promotie: het is een bizarre situatie, toch?! In de stand om de tweede periode tellen we één punt meer dan vijf andere ploegen. Het wordt tegen Hooikt ongetwijfe­ld een open match, want ook Hooikt maakt bij winst nog kans op de tweede periodetit­el.”

Janssens heeft met Borsbeek wel het thuisvoord­eel, al denkt hij daar zelf anders over. “Na vier overwinnin­gen op rij komen we met vertrouwen aan de aftrap. Maar dat we thuis spelen, durf ik niet echt een voordeel te noemen. Winnen wordt niet gemakkelij­k, vooral op eigen veld bleken we vaak niet efficiënt genoeg. Thuis sprokkelde­n we nog maar amper negen punten. De voorbije seizoenen speelde Borsbeek bijna steeds de eindronde voor het behoud. Het zou echt schitteren­d zijn om eens een totaal andere beleving mee te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium