Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu nog wifi en een kunstgrasv­eld”

Jongeren knappen speelplein­tje Jozef Van Cleemputpl­ein zelf op

-

De vzw ’t Sfeer heeft een dertigtal jongeren het speelplein op het Jozef Van Cleemputpl­ein laten opkalfater­en met een likje verf en banken.

Heel wat jongeren zoeken het Jozef Van Cleemputpl­ein op om er te voetballen, te basketten, te skaten of te hangen. Omdat de vraag naar het opkalfater­en van dit plein niet snel genoeg door de gemeente werd beantwoord, staken ze zelf de handen uit de mouwen. “We zijn teleurgest­eld in de gemeente, maar dankzij de vzw ’t Sfeer, die later het jeugdhuis zal beredderen, zijn we erin geslaagd om verf en paletten te krijgen.”

Rayan, Ferhat, Abdel, Zaid en Sofiane, allemaal 15 of 16 jaar oud, hielpen mee. Ze begrijpen niet dat ze een waarborg moesten betalen om op de technische dienst verfborste­ls te lenen. En ze begrijpen ook niet waarom ze de schuurmach­ine niet mochten gebruiken. Hoe dan ook zijn ze fier op het resultaat. “We willen laten zien dat we met de toekomst van dit speelplein inzitten”, zegt Ferhat. De houten omheininge­n en de goals werden geschilder­d. “We hebben zelf zitbanken naast het terrein gezet, zodat wie moet wachten, kan gaan zitten.”

Versleten

Ze hebben nog twee vragen aan de gemeente. “Als op deze locatie wifi zou zijn, zouden meer jongeren naar hier afzakken. En we hopen dat er snel een nieuwe laag kunstgras wordt gelegd. Aan de doelen is de ondergrond letterlijk versleten.”

 ?? FOTO JB ?? Rayan, Ferhat, Abdel, Zaid en Sofiane schilderde­n de omheining en de voetbalgoa­ls.
FOTO JB Rayan, Ferhat, Abdel, Zaid en Sofiane schilderde­n de omheining en de voetbalgoa­ls.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium