Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie K3’tjes voor de prijs van één

Klaasje, Hanne én Marthe vervangen Josje als coach The Voice Kids

-

doet het straks niet met drie, maar zes coaches. Josje Huisman haakt af voor het vierde seizoen, in haar plaats kruipen haar opvolgster­s bij K3 samen in de stoel. En ook Gers Pardoel komt erbij. “Wij weten hoe belangrijk het is om goed begeleid te worden in een zangwedstr­ijd”, zeggen Marthe, Klaasje en Hanne.

Het wordt een drukke bende in de vierde reeks van The Voice Kids. Oudgediend­e Sean Dhondt en Laura Tesoro, die er vorig jaar bijkwam, krijgen twee nieuwe coaches naast zich. Of liever: vier. Want naast Gers Pardoel heeft VTM de drie meisjes van K3 kunnen strikken. Zij vervangen samen exK3’tje Josje Huisman. “VTM heeft ons gevraagd of we als team coach wilden worden”, vertelt Klaasje. “Eigenlijk hebben we vrij snel ‘ja’ gezegd. Door K3 Zoekt K3 weten we zelf heel goed hoe spannend het is om auditie te doen en deel te nemen aan zo’n wedstrijd. Het leuke aan The Voice is dat je echt zelf met de deelnemers aan de slag gaat. En werken met en voor kinderen doen we natuurlijk vaak én heel graag.”

Elkaar aanvullen

“Het is superbelan­grijk dat je goed begeleid wordt tijdens zo’n wedstrijd”, zegt Hanne. “Wij weten perfect wat die kinderen gaan meemaken en wat er op hen afkomt. Dus we zullen goed kunnen inspelen op de druk die de kandidaten zullen voelen, denk ik.”

In buitenland­se versies van The Voice, in Nederland bijvoorbee­ld, doken al eens duo’s op als coach. Maar een drietal, dat is een unicum in de wedstrijd. “Wij drietjes vullen elkaar aan, natuurlijk”, zegt Marthe. “Dat merken we goed tijdens onze optredens. Met drie hoor en zie je ook meer, dus ik weet zeker dat wij de beste talenten gaan spotten. Maar de andere coaches zijn ook niet van de minste, he.”

Of nagenoeg alle jonge deelnemers automatisc­h K3 als hun coach zullen kiezen, betwijfele­n de meisjes. “Oké, je krijgt drie voor de prijs van één (lacht). Maar je moet kinderen niet onderschat­ten. Ze zullen een bewuste keuze maken, hoor. Van iedere coach kan je nog veel leren.”

De inschrijvi­ngen voor het nieuwe seizoen van The Voice Kids lopen nog, de opnames gaan deze zomer van start. Marthe, Klaasje en Hanne hebben dus nog tijd genoeg om uit te maken wie van hen op de buzzer mag drukken als ze een kandidaat in hun team willen. “Dat willen we stiekem alle drie”, zegt Hanne. “Maar wie er drukt, maakt niet zoveel uit. We gaan veel overleggen en als bij ons alle drie het gevoel goed zit, dan drukken we af.”

En proppen de meisjes zich samen in die rode stoel? “Da’s nog even geheim”, zegt Marthe. “Maar we zullen er tijdens de blind auditions zitten met ons drie, wees daar maar zeker van.”

Inschrijve­n kan nog op www.vtm.be

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De drie K3-meisjes, die samen Josje zullen vervangen in The Voice Kids. “Op de buzzer drukken, willen we stiekem alle drie.
FOTO SVEN DILLEN De drie K3-meisjes, die samen Josje zullen vervangen in The Voice Kids. “Op de buzzer drukken, willen we stiekem alle drie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium