Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben ook graag mooi”

Mylène zet als eerste beautymerk modellen met beperking in

- KIM CLEMENS

Mensen met een verstandel­ijke beperking inzetten als uithangbor­d voor schoonheid­sproducten: het Belgische Mylène is het eerste beautymerk ter wereld dat het aandurft. In zijn nieuwe campagne staan Special Olympics-atleten centraal. “De tijd dat je alleen maar koos voor perfecte modellen is definitief voorbij.”

Pauline De Schaepmees­ter (26) is een van de gezichten in een nieuwe campagne van Mylène. Ze had zenuwen voor de fotoshoot. “Maar het was heel leuk om geschminkt te worden. Ik doe dat graag. Ik ben graag mooi. De lippenbals­em is mijn favoriet.”

Ze stralen allemaal, de Belgische en Nederlands­e modellen die het merk zullen uitdragen. Goeie ambassadeu­rs voor een productlij­n met als titel ‘Happiness looks lovely on you’. Mylène staat nochtans niet bekend als een grote vernieuwer. Wel om huisparty’s en crèmes die je nog niet online kunt kopen. De nieuwe campagne is dan ook een van de manieren waarop het merk zijn ietwat stoffige imago wil oppoetsen. De campagne past bovendien in een trend waarbij modemerken vaker kiezen voor inclusie. Een model mag al eens maat 40 hebben of een beperking. Op de catwalk van New York Fashion Week liepen al modellen met down. “Maar voor

een beautymerk is het voor zover we weten de allereerst­e keer”, zegt Marloes Zwagerman van Mylène.

Sponsordea­ls

De campagne komt niet toevallig nu. Vorige maand lanceerde Special Olympics Belgium (SOB) een reclamespo­t om bedrijven op te roepen hun atleten te sponsoren. Omdat zij zich ook kunnen scheren met dat ene merk mesjes of hun kleren kunnen wassen met een bepaald waspoeder. “We leven van sponsors en vrijwillig­ers”, zegt Inge De Rouck van SOB. “Net als andere sportlui verdienen onze leden ook een sponsordea­l. Mylène was een van de eersten die ons daarin is gevolgd.”

“De mensen die onze producten kopen zijn van allerlei slag”, zegt Zwagerman. “Waarom zouden de mensen die hen een dagcrème aanprijzen dat dan niet ook kunnen zijn?” Een deel van de opbrengst van de lijn gaat ook naar Special Olympics. En Pauline? Die hoopt vooral om volgende maand weer medailles binnen te halen in de nationale Special Olympics. “Model zijn was tof, maar sporten doe ik nog liever. En dan volgend jaar naar de Wereldspel­en in Abu Dhabi.”

 ?? FOTO RR ?? Pauline De Schaepmees­ter.
FOTO RR Pauline De Schaepmees­ter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium