Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nederlands­e scholier (14) urenlang vermist

Jongen keert niet terug na excursie in Antwerpen

-

Een 14-jarige Nederlands­e jongen is gisteren urenlang vermist geraakt na een excursie met zijn klas in de Antwerpse binnenstad. De jongeren mochten na het verplichte programma alleen op pad, maar de scholier keerde niet terug naar het afgesproke­n punt. Pas ’s avonds laat kwam het verlossend­e nieuws.

De leerlingen van het tweede middelbaar van het Sondervick College uit Veldhoven, vlak bij Eindhoven, konden gisteren tijdens hun excursie Antwerpen ontdekken. Ze mochten ook een tijdje alleen op ontdekking­stocht. Na de lunch zouden ze weer samenkomen aan de kathedraal, maar een van de klasgenote­n kwam helaas niet opdagen, waarop de docenten de lokale politie verwittigd­en.

“Om 14.15u kregen wij een oproep binnen. Er werd meteen nazicht gedaan in de buurt van de kathedraal en ook op Linkeroeve­r, waar de excursie was begonnen”, zegt Antwerps politiewoo­rdvoerder Willem Migom. “Even later werd ook de spoorwegpo­litie op de hoogte gesteld, voor het geval dat de jongen op eigen initiatief de trein genomen zou hebben. Ook de Nederlands­e recherche volgde alles op.”

Verdwaald

De politie beschouwde het als een onrustwekk­ende verdwijnin­g, maar donderdaga­vond rond 21.45u kwam het verlossend­e bericht dat de jongen was gevonden. Hij was naar eigen zeggen verdwaald. Zijn klasgenote­n waren toen al lang naar Veldhoven teruggekee­rd. Een van de docenten was wel achtergebl­even in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium