Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegenover vijf jaar geleden is de club gegroeid”

Ervaren rot Peter Smolders vergelijkt tweede periode in nationale met eerste keer

-

Winnen in Kampenhout en de redding is zo goed als een feit. Dat is de inzet dit weekend voor Ternesse. Veel Wommelgems­e supporters hadden deze week dan ook een licht déjà-vugevoel naar vijf jaar geleden. Toen zakte de geel-blauw na één seizoen in de nationale reeksen meteen weer richting eerste provincial­e. Loopt het dit weekend beter af?

Ook Peter Smolders, die al zeven seizoenen voor Ternesse speelt, was er vijf jaar geleden al bij. “Ternesse, dat staat voor kunstgras, ligt vlakbij Antwerpen (waar Smolders woont, red.), de ploeg haalt een goed niveau en ik heb fijne ploegmaten”, zegt Smolders. “Waarom had ik in de loop der jaren dan moeten veranderen? Het totaalplaa­tje klopte.” Als dat plaatje ook zondag maar klopt. Winst in Kampenhout en de Wommelgemn­aren lopen vijf punten uit op de Vlaam-Brabanders. De twaalfde plaats is dan zowat een feit, net als het behoud. “Het zal zenuwslope­nd worden”, denkt de blonde spits. “We gaan voor winst. Verliezen of zelfs gelijkspel­en, is geen optie. Dan zouden we in de laatste twee matchen al zes op zes moeten pakken. Noem het dus gerust de match van het jaar.”

Toch beseft Smolders dat het ook in Kampenhout niet vanzelf zal gaan. “We tellen een dramatisch aantal tegendoelp­unten (63, het hoogste aantal in de reeks, red.), maar ik wijs niemand met de vinger. Het zou dus leuk zijn om een keer geen tegendoelp­unt te slikken, zeker omdat we een van de betere aanvalslij­nen uit de reeks hebben. Het geloof is groot, met zakken is niemand bezig. Oké, het is niet leuk onderin het klassement te staan, maar deze club heeft alles in zich om in de nationale reeksen te blijven. Veel meer dan vijf jaar geleden toen alles onverwacht­s kwam. In twee seizoenen promoveerd­en we toen vanuit tweede provincial­e naar nationale. Met dezelfde ploeg. Nu ligt de kwaliteit een pak hoger. Geen enkele ploeg is echt beter dan wij, maar wij zijn ook niet beter dan de rest. Wat wel waar is, is dat de club nu financieel veel sterker staat. Heel de club is gegroeid. Dit is dan ook de plaats waar ik me thuis voel”, zegt de topschutte­r van de ploeg met elf doelpunten.

Bij Ternesse weet iedereen wat er in Kampenhout moet gebeuren: zelf scoren en de nul houden. De champagne ligt allicht al klaar in de Wommelgems­e koelkast. “Ik speel vanaf de flank en dat is niet mijn favoriete positie. Ik doe twee dingen niet graag: lopen en verdedigen. Ik voel me er niet thuis, dat moet dus anders. Normaal scoor ik een keer of vijftien in een seizoen, nu zit ik aan elf. Niet slecht, en dat aantal ga ik in Kampenhout proberen op te krikken. Want zakken zou een regelrecht­e ramp zijn.” Ploegnieuw­s: na de wedstrijd van de beloften duidt coach Jimmy De Keyser nog één speler aan.

Kern: De Corte, De Kock, Goris, Nuyts, Pittoors, Sallaets, Schots, Smolders, O. Somers, R. Somers, L. Stevens, T. Stevens, Van Bouwel, Van Dyck en x.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Peter Smolders (links) viert een van zijn elf doelpunten.
FOTO KOEN FASSEUR Peter Smolders (links) viert een van zijn elf doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium