Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben genoeg alternatie­ven achter de hand”

Miguel Cobos panikeert niet nu bijna hele Boomse middenveld in de lappenmand ligt

- PETER NYS

Rupel Boom krijgt zondag het bezoek van Harelbeke. Bij winst tegen de West-Vlamingen komt blauw-zwart op twee speeldagen van het einde alleen aan de leiding. Of de Steenbakke­rs straks ook effectief mogen promoveren, valt nog af te wachten gezien de licentiepe­rikelen. De spelers zelf zijn daar echter niet te veel mee bezig, zij concentrer­en zich op de laatste drie matchen.

Voor de komst van Harelbeke wordt het puzzelen voor de Boomse trainersst­af. Zowat het hele middenveld ligt in de lappenmand. Mertens speelt niet meer wegens gescheurde kruisbande­n. En nu moeten ook Meseure en Hens verstek laten gaan. Kerstenne een rij laten opschuiven kan ook al niet, want centraal achterin is De Paepe geblesseer­d. Zo blijven alleen Put en Cobos over. “Het zal puzzelen worden voor onze technische staf”, beseft Miguel Cobos. “Maar ze zullen er wel iets op vinden. We kunnen met Van Hoof en Laureys op de flanken spelen en dan Doncos en Adesanya in de punt. Of met Maxim Janssens of Ashley Verdijck in de ploeg. Het publiek kent die jongens misschien niet, maar zij trainen al een heel seizoen mee en hebben echt wel iets in hun mars. Er zal hoe dan ook een stevige ploeg op het veld staan. We willen absoluut winnen, zodat we met één punt voorsprong naar Mandel kunnen. Dat is toch een heel andere insteek dan als je daar zou moeten gaan winnen.” De beslissing valt waarschijn­lijk wel in die match. Miguel Cobos: “Dat weet ik niet.

Wij hebben op de slotdag ook nog een derby tegen Londerzeel. Zelfs met een zes op zes is de titel niet binnen. Dan schakel je Mandel wel uit, maar ook Sparta Petegem is er nog. Maar los van de promotie wordt die match op Mandel wel een speciaal duel. Zij zijn in de heenronde met 1-7 bij ons komen winnen. Dat ligt behoorlijk gevoelig.”

Voor jou worden het sowieso de laatste weken bij Rupel Boom.

“Na twee seizoenen stopt mijn verhaal

hier inderdaad. Net als de voorbije jaren ga ik de voorbereid­ing aanvatten bij KV Mechelen, al is het dit keer wel echt de bedoeling dat ik blijf. Ik had al een goed gesprek met de mensen van de club en ze geloven echt in mij. Door de degradatie gaat er daar heel wat veranderen en ze willen jonge spelers een kans geven. Met Denis van Wijk sprak ik nog niet, maar in principe ben ik wel het type speler waar hij graag mee werkt. Hij hamert op mentalitei­t en inzet. Dat is bij mij nooit een pro-

bleem. Maar goed, dat zijn zorgen voor later. Eerst wil ik mijn Boomse periode bekronen met een titel. We zijn er nu zo dichtbij, het zou jammer zijn om ernaast te pakken. De vele blessures komen op een slecht moment, maar we hebben genoeg alternatie­ven achter de hand.” Ploegnieuw­s: naast de langdurig geblesseer­de Mertens zijn ook De Paepe, Hens en Meseure out.

Kern: Snyders, Kerstenne, Spaenhoven, Lodders, Cobos, Laureys, Put, Adesanya, Van Den Driessche, Van Hoof, Janssens, Doncos en Houmani.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Miguel Cobos. Volgend seizoen start de middenveld­er de voorbereid­ing opnieuw bij KV Mechelen. “Al is het dit keer wel de bedoeling dat ik echt mijn kans zal krijgen bij KV.”
FOTO GOYVAERTS Miguel Cobos. Volgend seizoen start de middenveld­er de voorbereid­ing opnieuw bij KV Mechelen. “Al is het dit keer wel de bedoeling dat ik echt mijn kans zal krijgen bij KV.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium