Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken Sint-Jobsesteen­weg duren langer dan verwacht

Al 61 chauffeurs beboet die wegomleggi­ng niet volgen

-

De werken aan het fietspad op de Sint-Jobsesteen­weg in Brasschaat en de daarmee gepaard gaande omleidinge­n zullen nog tot 27 april duren.

De fietspaden worden aan beide kanten vervangen en verbreed. Om de hinder te beperken, werd een deel van de werken uitgevoerd tijdens de paasvakant­ie. Maar het begin van de werken verliep nogal chaotisch. Veel chauffeurs probeerden de omleiding te vermijden en reden de Sint-Jobsesteen­weg op. Daar moesten ze rechtsomke­er maken, want de Miksebaan is in de richting van Brasschaat tijdelijk afgesloten. Alleen wie er woont, mag de Miksebaan op. De politie schreef die eerste dagen niet minder dan 61 boetes uit.

“Wie vanaf de E19 naar Brasschaat wil rijden, moet omrijden via de Schotenste­enweg richting Brecht, de Kapelstraa­t en Overbroek, om zo weer op de Sint-Jobsesteen­weg te komen”, zegt Marc Snels van de Brasschaat­se politie. “Dat is geen route van 20 kilometer, zoals hier en daar wordt beweerd. We kozen er wel voor om de Miksebaan, die naar het centrum van Brasschaat loopt, in die richting af te sluiten. Die baan is niet geschikt als alternatie­ve weg. Als al het vrachtverk­eer langs daar zou komen, zou het wegdek erna erg aan toe zijn.”

In de tweede fase worden de zijstraten, de Durentijdl­ei en de Bevrijding­slei, afgesloten. Via de Brechtseba­an kan men dan de rotonde met de Ruiterijsc­hool en de Sint-Jobsesteen­weg bereiken. Ook de bussen van De lijn volgen een omleiding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium