Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee zussen leveren doos met recept én ingrediënt­en voor taart aan huis

Charlotte en Caroline van Zus en Zoet introducer­en Bakbox voor mensen met weinig tijd

- Charlotte Grootenboe­r Taartenbak­ker ‘‘Naast de Coconut Lemon Love hebben we nog Chocolate Heaven, Granny’s Applepie en een granola.’’ BART ROGGEMAN

Geen gedoe met correct afgewogen hoeveelhed­en, een ei dat u niet in huis hebt of excuses van tijdgebrek. Zus en Zoet biedt met zijn Bakboxen een pasklare oplossing om het bakken van taarten bij u thuis tot een plezier te maken.

De Kontichse zussen Carolien Hendrickx (35) en Charlotte Grootenboe­r (23) zijn beiden gebeten door de bakmicrobe. Die passie steken ze, vanuit de Albertlei, nu ook in hun Bakbox, een doos gevuld met de juiste en perfect afgewogen ingrediënt­en, een stappenpla­n en recept waarmee ook de niet-bakkers een lekkere taart, granola of cake op tafel kunnen toveren.

“We zaten hiermee al lang in ons hoofd. We werken beiden en kennen het fenomeen: je komt thuis na het werk, moet dan nog beslissen wat je gaat klaarmaken en je hebt de juiste ingrediënt­en op dat moment niet in huis. Of je moet nog naar de winkel en vergeet iets. Wie geregeld aan het bakken slaat, heeft altijd wel standaard bloem, eieren, melk en suiker in huis. Maar bij wie het slechts sporadisch doet, is dat niet altijd zo. Zo ook als je kinderen plots het idee krijgen om ‘bakkertje te speCheops len’”, vertelt Charlotte. “Voor wie af te rekenen heeft met een of andere allergie, is het nog moeilijker om z’n honger naar zoetigheid te stillen. Daarom zetten we sterk in op suikervrij­e, glutenvrij­e en lactosevri­je recepten. Zo is er bijvoorbee­ld onze kokos-citroentaa­rt”, zegt Carolien. “Momenteel hebben we vier boxen”, pikt haar zus in. “Naast de Coconut Lemon Love hebben we ook nog Chocolate Heaven en Granny’s Applepie en een granola. Bedoeling is het lijstje stelselmat­ig uit te breiden. Graag willen we er elke maand eentje bij. Zo lanceren we in mei een glutenvrij recept en in juni frangipane.” Handig is dat de boxen gewoon aan huis worden geleverd. “Bestelling­en in de provincie Antwerpen leveren we zelf. Buiten de provincie zijn bestelling­en ook mogelijk, maar dat is dan zonder de gekoelde producten als eieren en boter. Van elke box hebben we een versie met en zonder gekoelde producten. Je kan kiezen voor de basisbox, met bakvorm of flesje cava, of voor een luxebox met alles erop en eraan”, verduideli­jkt Carolien.

Kinderfees­tjes

De zussen hebben nog ideeen. “We denken ook aan een box die kan dienen voor kinderfees­tjes. Of om op school samen met de juf cupcakes of koekjes te bakken. Dat is altijd leuk, maar voor de juffen vaak een hele ondernemin­g.”

Beiden houden ze (nog) wel hun job. Carolien brengt haar ervaring in als verantwoor­delijke van een personeels­dienst, Charlotte als marketing- en eventmanag­er. “Zo komen we tot een mooie wisselwerk­ing. Samen onze passie kunnen delen en uitdragen, is enorm fijn”, stralen de zusjes. “We dragen het ook op aan onze overleden mama. Ook zij was zot van taarten bakken. We zouden het ongetwijfe­ld met ons drietjes hebben gedaan.” www.zusenzoet.be

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? De zussen Charlotte en Carolien maken taartboxen.
FOTO WALTER SAENEN De zussen Charlotte en Carolien maken taartboxen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium