Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs vanuit Antwerpen komen ze naar hier om te skaten en te BMX’en”

Nieuw skatepark met streetelem­enten en bowl valt nu al in de smaak bij jongeren

- BART ROGGEMAN

De officiële opening vindt pas eind mei plaats, maar heel wat jongeren maakten deze vakantie al dankbaar en gretig gebruik van het skatepark aan het gemeenteli­jke sportcentr­um in de Atletiekst­raat 1.

De constructi­e aan het sportcentr­um bevat tal van uitdaginge­n, zoals streetskat­e-elementen en een bowl. “We kunnen er heel wat leuke trucjes op oefenen. Het is een groot verschil en een hele verbeterin­g met de ramp die er vroeger stond. We zijn hier niet weg te slaan. Zowat elke dag zitten we hier, ook na school”, zeggen Dario Bastiaense­ns (16), Nolan Backeljauw (14) en Ian Tielemans. “Alleen zou er rond de bowl best nog wel wat verharding worden aangebrach­t, want nu kunnen we sommige trucs niet uitvoeren omdat we vastrijden in het zand”, merkt Nikita Lucinschi (12) op. “Ook een box zou er nog bij mogen”, vult Nolan aan. “Wat het ook tof maakt, is dat er nu altijd veel volk is. Zo leer je veel nieuwe mensen kennen. Jongeren van onze leeftijd, maar ook kinderen van 8 jaar en volwassene­n die hier komen oefenen met hun BMX. Niet alleen van Hemiksem, maar ook vanuit Antwerpen”, vertellen de jonge Hemiksemna­ren.

Weinig afval

“Eigenlijk is het skatepark nu al geslaagd”, zegt een tevreden schepen van Jeugd en Sport Koen Scholiers (CD&V). “We geven skaters, steppers en BMX’ers een profession­ele ondergrond en brengen jong en oud samen met respect voor elkaar en de omgeving. Tijdens het weekend zitten er soms tot veertig jongeren op en rond het skateparkj­e, maar toch zul je er weinig afval terugvinde­n omdat ze elkaar controlere­n. Tijdens de zomermaand­en zal de politie ook geregeld passeren, niet alleen om waakhond te spelen om overlast te vermijden of zo veel mogelijk te beperken, maar ook om een band op te bouwen met de bezoekers.”

80.000 euro

“Dat het nieuwe skatepark nu al een aantal weken druk gebruikt wordt, bewijst dat er nood is aan zo’n infrastruc­tuur voor de jeugd. Het skatepark is een mooie aanvulling voor het sportcentr­um en is zijn 80.000 euro kost nu al waard”, stelt de schepen.

Het nieuwe skatepark wordt op zaterdag 26 mei feestelijk in gebruik genomen met een Skate Fest van 14 tot 20u, met onder meer demonstrat­ies en een skatewedst­rijd. Dj Nonkel Guy (Halve Neuro) en een Red Bull Dj Booth zorgen voor de omkadering. De toegang is gratis.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De jongeren oefenen naar hartenlust hun trucs. Schepen van Jeugd en Sport Koen Scholiers ziet dat het goed is.
FOTO BART ROGGEMAN De jongeren oefenen naar hartenlust hun trucs. Schepen van Jeugd en Sport Koen Scholiers ziet dat het goed is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium