Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We toonden te weinig lef”

Marc Brys beleeft déjà vu (van verloren promotiefi­nale tegen Cercle)

-

Na de logische 2-0-nederlaag op de Bosuil moet Beerschot Wilrijk de titel van ‘Ploeg van ’t Stad’ voor minstens twee weken aan Antwerp laten. Marc Brys zocht alvast geen uitvluchte­n en feliciteer­de Antwerp met de verdiende derbyzege. “Je zag in deze derby dat het huidige Antwerp over meer kwaliteit beschikt dan Beerschot Wilrijk. Er valt dan ook weinig in te brengen tegen dit resultaat. Antwerp is de terechte winnaar. Het hoefde niet eens fantastisc­h te spelen om ons pijn te doen.”

“De wedstrijd is nochtans begonnen zoals we hadden verwacht”, zei Brys. “Gesteund door het publiek schoot Antwerp furieus uit de startblokk­en. Het was echt pompen of verzuipen, elke derde bal ging verloren en we kregen geen voet aan de grond. Na het openingsdo­elpunt herstelden we beetje bij beetje het evenwicht. In de tweede helft namen wij zelfs even het commando over, maar ondanks de inbreng van een tweede spits creëerden we veel te weinig kansen. We voetbalden vaak te slordig.”

De trainer van Beerschot Wilrijk stak weliswaar ook de hand in eigen boezem. “De ruit op het middenveld heeft niet gerendeerd. Als we tegen dit Antwerp een goed resultaat willen neerzetten, dan moeten we de perfecte wedstrijd spelen. Dat hebben we vandaag niet gedaan. Ik had bij momenten flashbacks naar de wedstrijd op Cercle Brugge. Ook daar moesten we er staan, maar speelden we met te weinig lef. Het lijkt wel alsof we onze

niet durven tonen op de belangrijk­e momenten. We waren net als tegen Cercle geïntimide­erd door de omstandigh­eden en zouden verstandig­er moeten omspringen met de mogelijkhe­den die we krijgen. Als we volgend seizoen de promotie naar 1A willen afdwingen, zullen we de komende maanden op dat vlak toch écht stappen moeten zetten. We leren voorlopig niet uit onze fouten.”

Het valt al enkele wedstrijde­n op dat Beerschot Wilrijk zonder Losada en Placca bijzonder weinig doelgevaar kan creëren. “We missen enkele spelers die dit seizoen samen goed waren voor 25 doelpunten en 26 assists. Voor een ploeg met een beperkte selectie als de onze is dat héél veel. De club heeft duidelijke ambities voor volgend seizoen en we beseffen dat er een kwaliteits­injectie moet komen. We moeten deze kern aanvullen én versterken. Dat is vandaag nog maar eens gebleken.”

guts

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium