Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zesde nederlaag op een rij

- PLAYOFF 2A 3E SPEELDAG (whb)

Het gaat van kwaad naar erger met Waasland-Beveren. OH Leuven duwde de Waaslander­s zaterdag nog wat dieper de put in. De ploeg van Sven Vermant verloor nu al zes matchen op een rij. Zonde, na een zo een mooi seizoen.

Het beloven nog lange weken te worden voor Waasland-Beveren. Zaterdagav­ond verdween het laatste waterkansj­e om nog een rol van betekenis te spelen in Play-off 2 als sneeuw voor de zon. Ja, trainer Sven Vermant mag verzachten­de omstandigh­eden inroepen: met Morioka, Seck en Camacho vertrokken drie sterkhoude­rs. En ook Vermant experiment­eert wel in deze nacompetit­ie. Zo bracht hij zaterdag nog een piepjonge, volledig Belgische verdedigin­g aan de aftrap - gemiddelde leeftijd 20 jaar.

Bewonderen­swaardig. Maar toch, waar is het attractiev­e voetbal waar de club dit seizoen met recht en rede om geroemd werd? De overgeblev­en sterkhoude­rs lijken de laatste weken nog een schim van zichzelf. Zaterdag werden ze in elke linie overklast door een sluw OH Leuven. Zelf creëerden ze amper één kans die naam waardig. Een wereld van verschil met enkele maanden geleden, toen ze haast met de ogen dicht scoorden. En zo dreigt een memorabel seizoen - nooit pakte de club meer punten of maakte ze meer doelpunten - in mineur te eindigen. De Waaslander­s leden zaterdag al hun zesde nederlaag op rij: 0 op 18, waardoor ze troosteloo­s onderin blijven bengelen.

“Het tempo lag veel te traag”, analyseerd­e Vermant. “Het verhaal van de voorbije weken. Bovendien komen onze acties in vergelijki­ng met de reguliere competitie minder uit de verf, waardoor we moeilijk kansen creëren. Natuurlijk missen we in bepaalde zones ervaring, maar we hebben de keuze gemaakt om een aantal jongens aan het werk te zien met het oog op volgend seizoen.”

Rood na vier minuten

Op het uur mocht publieksli­eveling Joachim Van Damme invallen, maar lang mocht de middenveld­er niet op het veld blijven staan. Al na vier minuten kreeg hij rood. Geldhof liet eerst begaan, maar op aangeven van de vierde ref volgde dan toch nog de uitsluitin­g. Het leek alleszins een streng verdict. “Dit was nooit rood”, reageerde Van Damme. “Op de beelden zie je dat ik zuiver de bal naar een ploegmaat tackle. Nadien gleed ik door op het natte veld, maar ik kan mezelf toch niet wegtoveren, hé. Ik was eerst op de bal, in principe komt hij te laat. Ik trek zelfs mijn benen nog in. Misschien speelt mijn reputatie hierin een rol, ja. Die rode kaart was al erg, een schorsing zou helemaal overdreven zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium