Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tubeke roert zich

Lierse krijgt deurwaarde­r over de vloer, bestuur hult zich in stilzwijge­n rond overname

- (kugu)

De kans lijkt erg klein dat er de komende dagen al witte rook zal volgen op het Lisp, maar het heeft er wel alle schijn van dat de Pallieters achter de schermen volop aan een constructi­e werken om begin mei hun licentieaa­nvraag voor het BAS (Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport) met succes te kunnen verdedigen. In die zaak meldde Tubeke zich zaterdag als tussenkome­nde partij. Een logische stap van de Waals-Brabanders, die vrijdagavo­nd in Play-off 3 nog veroordeel­d werden tot de eerste amateurkla­sse en door het van nabij volgen van het dossier van Lierse een voet tussen de deur willen hebben om alsnog in het profvoetba­l te blijven. Maar dat blijft tot nader order ook de ambitie van Lierse.

Vrijdag kregen zowel de spelersgro­ep als bedienden alvast hun loon tot en met februari gestort, zodat vermeden werd dat de spelers hun vrijheid via de FIFA kunnen aanvragen. Ook werden de kortetermi­jnschulden afbetaald, zodat Lierse alvast dat deel voor het bekomen van een licentie opgesmukt zag.

Zaterdag kregen de Pallieters naar aanleiding van de thuismatch tegen Kortrijk wel deurwaarde­rs over de vloer. Naast de in beslag genomen recette van inkomgelde­n en drankgeleg­enheden werd ook de drankvoorr­aad gecontrole­erd en het aanwezige materiaal keurig opgeschrev­en. Het deurwaarde­rsexploot zou er gekomen zijn op vraag van de brouwer van de Pallieters.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium