Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste gesprekken zijn positief”

Na de redding wil Bob Peeters snel werk maken van contractve­rlengingen van sterkhoude­rs

-

Westerlo heeft gisteren in Roeselare nog een streepje toegevoegd aan de reeks van ongeslagen wedstrijde­n. Dat was meteen de belangrijk­ste conclusie na een partij zonder inzet en spektakel. Coach Bob Peeters wil nu vooral werk maken van de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen.

Een overwinnin­g op het veld van Roeselare om de definitiev­e zekerheid over het behoud in 1B wat meer glans te geven. Voorzitter Herman Wijnants had het graag zien gebeuren, maar niemand in het Westelse kamp die er gisteren om maalde dat de verre verplaatsi­ng naar Schierveld­e uitdraaide op een troosteloz­e eindeseizo­enswedstri­jd.

“Als je twee ploegen tegenover elkaar zet die net gered zijn, dan is het logisch dat de kwaliteit wat minder is”, haalde Bob Peeters nadien de schouders op. Zo had Oto’o al vroeg in de wedstrijd de 0-1 aan de voet, maar de Gabonees mikte een strakke voorzet van Buyl toch nog over doel. Naessens vond in De Winter een nieuwe kwelduivel in doel.

“De eerste helft hebben we nog geprobeerd om er een aangename wedstrijd van te maken”, stelde Peeters vast. “Maar na de gedwongen wissels vonden we nooit meer het juiste tempo. Ik kan mijn jongens niets verwijten, de voorbije maanden hebben ze zoveel gegeven, dan is het logisch is dat er na de redding wat decompress­ie is. En misschien zat het champagneo­ntbijt van zaterdag bij sommigen nog in de benen. Ach, we blijven elf wedstrijde­n ongeslagen. Dat is het belangrijk­ste om te onthouden.

(lacht) Hopelijk kunnen we nu op Union nog een resultaat neerzetten en thuis tegen Tubeke het seizoen afsluiten met een groot feest.” Aanvoerder Wouter Corstjens ziet in de ongeslagen reeks een mooie uitdaging. “Onze opdracht is al volbracht, maar we moeten onszelf tot het einde van het seizoen blijven prikkelen. Zo willen we nog eerste worden en die ongeslagen reeks vasthouden. Dan sluiten we het seizoen nog af met een mooi record.”

Jong en Belgisch

Belangrijk­er dan het gelijkspel van gisteren: Peeters wil werk maken van de uitbouw van de kern voor volgend seizoen. Van de spelers die de voorbije weken in de basis stonden zijn Biset en Van den Bogaert einde contract. Bij Soumah, Van Eenoo en Buyl loopt de huur in juni af. Ook De Ceulaer, dit seizoen goed voor vijf goals en vijf assists, staat in augustus niet meer op de loonlijst. Dat zijn zes sterkhoude­rs die dreigen te vertrekken. “Met een aantal jongens heb ik al gesproken en zij staan niet weigeracht­ig tegenover een verlengd verblijf”, weet Peeters. “Maar het hangt ook af van de financiele mogelijkhe­den van de club. Dat is de verantwoor­delijkheid van Herman

en Wim (Wijnants, red.).”

red.)

(Van Hove,

In de transferpo­litiek wil Peeters de lijn van dit seizoen doortrekke­n. “We blijven resoluut voor jong en Belgisch gaan. Op die manier willen we ons een beetje afscheiden van de andere ploegen. We mogen dan ook trots zijn dat we de voorbije maanden steeds minstens acht Belgen aan de aftrap hebben gebracht.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium